Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-сер, 2006, 12:349 prov 894
Українців стало на 22 тисячі менше
У червні чисельність населення України скоротилася на 0,05%, або на 22 тис. осіб у порівнянні з травнем, і на 1 липня склала 46 757,7 тис. осіб.
Як повідомив Державний комітет статистики, чисельність міського населення на 1 липня склала 31 794 тис. людей, що на 0,04%, або 11,7 тис. людей менше в порівнянні з 1 червня, сільського — 14 962,6 тис. людей, що 0,2%, або на 24,8 тис. людей менше в порівнянні з попереднім місяцем.
У травні чисельність населення України скоротилася на 0,06%, або 27 тис. осіб у порівнянні з квітнем, і на 1 червня склала 46 778,7 тис. осіб.
У 2005 році чисельність населення скоротилася на 0,7%, або 351,3 тис. осіб у порівнянні з початком року.
За даними Всеукраїнського перепису населення, проведеного в грудні 2001 року, чисельність населення складала 48 415,5 тис. осіб, з них 32 538 тис. людей — міське населення, 15 877,5 тис. людей — сільське.

Гуцульське весілля. 68 осіб госпіталізовано
До інфекційної лікарні з попереднім діагнозом гастроентероколіт госпіталізовано 68 осіб після отруєння на весіллі у селі Загвиздя Тисменицького району Івано-Франківської області.
У міністерстві охорони здоров’я розповіли, що серед постраждалих 12 дітей віком до 14 років. Одна дитина перебуває у реанімації. Можливим фактором інфікування могли стати кури домашнього копчення (без термічної обробки).
Постраждалі отримують адекватну медичну допомогу. Загалом на весіллі перебувало близько 150 гостей.
На місце пригоди виїхав перший заступник головного державного санітарного лікаря Анатолій Пономаренко. На місці працюють спеціалісти обласної і районної санепідемстанції.

У Москві — масові отруєння остарбайтерів
Міністерство закордонних справ України з’ясовує наявність українців серед осіб, які отруїлися неякісною їжею на будівельних об’єктах Москви і Підмосков’я.
Як повідомляло УНІАН, 15 серпня на будівельних об`єктах Москви і Підмосков`я зафіксовано масові харчові отруєння. До лікарень вже доставлено більше 100 робітників-будівельників. Всі госпіталізовані — з Туреччини і країн СНД.
Люди почали звертатися до медиків зі скаргами на погане самопочуття, високу температуру, нудоту і низький тиск.
— Перший дзвінок надійшов із Тверської вулиці, де ведеться будівництво нового готелю на місці знесеного «Інтуристу», — уточнив співробітник правоохоронних органів. У результаті до лікарень потрапили 50 робітників з ознаками харчового отруєння.
Ще 12 чоловік були госпіталізовані з готелю “Останкіно”, а 20 — з підмосковного санаторію “Зелений гай”. Всі вони працювали на московських будівництвах, а проживали в готелях або в санаторіях.
Випадки масового отруєння зафіксовані і на будівельному майданчику на Ніколоямській вулиці, звідки були госпіталізовані 8 чоловік. Стільки ж доставлено до лікарні і з гуртожитку в Береговому проїзді, де тимчасово проживають робітники.
Причини отруєння зараз встановлюються.

На Полтавщині знайшли чоловічу ногу
У неділю, 13 серпня, співробітники міліції знайшли на трасі Кременчук-Полтава неподалік від складів Кременчуцького автозаводу частину лівої ноги, лівий кросівок 43 розміру, кепку, уламки велосипеда і мобільного телефону Nokia.
У прес-центрі обласного управління Міністерства внутрішніх справ поінформували, що на місці пригоди також знайшли уламки фар автомобіля ВАЗ, а також зв’язку мертвих качок.
За попередньою версією, сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої було на смерть збито велосипедиста, який повертався з полювання. Водій намагався приховати сліди наїзду.
Особа постраждалого та водія, який здійснив наїзд, встановлюються. Ведеться слідство.

З’явилися монети з профілем Януковича
У Євпаторії в читальному залі центральної бібліотеки імені Пушкіна відкрилася виставка “Сувенірно-монетні вироби. Модельний показ”.
В унікальну колекцію сувенірів ввійшли монети з зображеннями нинішнього прем’єр-міністра України Віктора Януковича, лідера БЮТ Юлії Тимошенко, співачки Руслани Лижичко і багатьох інших відомих людей.
Сувенірні гроші користуються надзвичайним попитом у покупців. Монети і навіть ціле грошове дерево можна придбати на самій виставці, а якщо їх вже немає в продажу — оформити окреме замовлення на доставку сувенірів.
Колекція побувала у виставкових залах країн Європи, була розміщена в Державній думі Російської Федерації й в українському парламенті. У Криму експозиція демонструється тільки в двох містах: Ялті і Євпаторії.
Ініціаторами проведення виставки виступили громадська рада України і громадська рада при міському голові Євпаторії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору