Рівне:

Створення та просування сайтів

НАРОДЖУЙМО. БО МИ ТОГО ВАРТІ

Особливий погляд 17-сер, 2006, 12:429 prov 1 254
Нас 52 мільйони, — ще кілька років тому з упевненістю стверджував кожен українець. На жаль, як виявилося при переписі населення на початку третього тисячоліття, далеко уже не 52, а ледь до 48 мільйонів дотягуємо. А за останні роки кількість населення України скоротилася до 47 з половиною мільйонів чоловік.
Сьогодні народжувати, й особливо у містах, молоді жінки не вельми поспішають. Мовляв, встигнеться. Спочатку потрібно освіту здобути, кар’єру побудувати, знайти самодостатнього чоловіка. Такий ось тверезий розрахунок часто-густо у наш час бере гору над почуттями. А кого закружляє у коловороті кохання у студентські роки, ті також не переслідують єдиної лише цілі продовження роду людського. Хіба що одне дитятко з’являється у сім’ї – щоб вона і зовсім не була безкровною. А потім думають про роботу, придбання житла та інших матеріальних благ – і не встигають зоглянутися, а молоді роки уже за спиною. Тому на другу дитину наважуються далеко не всі. А коли ж раптом родина вирішила народити втретє – це вважається ледь не героїзмом.
Не спричинили очікуванонго демографічного вибуху в Україні і впроваджені Президентом Віктором Ющенком соціальні програми щодо захисту материнства і дитинства. Прагматики, підрахувавши, вирішили, що дитина не окупиться. Тобто ті вісім з половиною тисяч, які виділяє держава на новонародженого, лише крапля в морі того, що потім потрібно буде витратити на дитя. Зрештою, так нічого і не змінилося: замість того, щоб народжувати, повільно старіємо та затято боїмося брати на себе відповідальність.
Проте не все зовсім погано хоч у нашому краю. Серед різних там показників, дякувати Богу, Рівненщина не пасе задніх хоча б в одному – розмножуємося ми чи не найкраще в Україні. Так, минулого четверга у приміщенні облдержадміністрації відзначали найкращих матерів області. Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Торкунов, відповідно до Указу Президента України «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», вручив нагороди та виголосив слова подяки матерям за самовідданість, народження і зразкове виховання дітей у сім’ї, забезпечення умов для всебічного їх розвитку. Окрім медалей, яких, безумовно, ніхто на грудях не носитиме, матері-героїні отримали у конвертах ще по п’ятсот гривень одноразової допомоги.
Звання матері-героїні присвоїли 38 жінкам. Майже всі вони – мешканки Володимирецького та Березнівського районів. Були серед них і дві представниці Здолбунівщини, відзначилася й одна рівнянка.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору