Рівне:

Створення та просування сайтів

ХАЙ БУДЕ СВІТЛО!

Україна і світ 07-вер, 2006, 14:499 prov 803
Нарешті жителі Клесова, що у Сарненському районі, зможуть вечорами не лузати насіння під скупе освітлення керосинових ламп, а знову дивитися свої улюблені серіали. Адже нарешті у вівторок після чотириденної перерви для них відновили електропостачання.
Як розповів начальник Сарненського районного відділення електричних мереж Володимир Корінь, аварійна ситуація склалася, передусім, через складні погодні умови. У зв’язку з цим у суботу, другого вересня, відбувся порив дамби на ставку, що за селищем. Вода, у свою чергу, підмила електроопору, а майже 400 клесівських будинків залишилися на довгий час без світла. Окрім цього, зазначив пан Корінь, сьогодні на межі аварійних ситуацій знаходяться лінії електропередач чи не в кожному селі Сарненського району. В першу чергу, загрозу становлять високі дерева, які своїми гілками торкаються проводів і можуть спричинити пориви.
Втім, якщо говорити про ситуацію, що склалася у Клесові, то варто згадувати не лише про стихійний фактор, а й про людську недбалість. На цьому наголосив селищний голова Василь Шіпко. Свою долю вини внесли і «славнозвісні» поліські бурштиношукачі, які, як кроти, переривають землю і цим спричиняють багато шкоди. Пан Шіпко також переконаний, що світло населенню можна було повернути значно швидче — залучивши до роботи резервні лінії. Так от лихо – у той час вони також не були налагоджені.
Втім, врешті підключивши резервну лінію, електрики у вівторок ввечері повернули клесівчанам світло. Будемо сподіватися, що не до наступної грози…
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору