Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська КРУ відзвітувала за роботу

Останні новини 02-лип, 2009, 10:359 prov 973
Результати роботи за пів року оприлюднили вчора на прес-конференції для представників місцевих друкованих та електронних ЗМІ начальник КРУ в Рівненській області Святослав Каблак та його заступники – Лариса Ковбасюк, Жанна Ковальська та Наталія Шевчук. За словами Святослава Каблакаі контрольно-ревізійною службою області за попередніми підрахунками з початку нинішнього року проведено 216 ревізій, що на 21 більше ніж за аналогічний період минулого року, і виявлено фінансових порушень майже на 200 млн. грн. Зокрема, бюджетами, підприємствами, фізичними особами недоотримано фінансових ресурсів на 2,8 млн.грн, нецільових витрат ресурсів виявлено на 600 тис.грн. та незаконних витрат коштів і майна на 9,9 млн грн.. Зафіксували ревізори майже на 44 млн. грн.. втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій, та майже на 140 млн.грн. фінансових порушення, що не призвели до втрат ресурсів.
Святослав Каблак зазначив, що сьогодні ДКРС працює не лише над виявленням фінансових порушень та відшкодуванням коштів державі, але й значна робота спрямована на запобігання допущенню фінансових зловживань, незаконному та неефективному використанню державних коштів, майна. – Свідченням тому, - говорить начальник КРУ в Рівненській області Святослав Каблак, - є запровадження нової форми фінансового контролю, який здійснюватимуть органи ДКРС – державний фінансовий аудит господарських операцій (операційний аудит), порядок проведення якого затверджено постановою КМУ від 20.05.2009 № 506. Цією ж постановою затверджено перелік суб’єктів господарювання, щодо яких проводиться державний фінансовий аудит окремих господарських операцій. У Рівненській області таким об’єктом контролю вже визначено ВП «Рівненська АЕС».
Зацікавило журналістів, як висловлювались вони, і введення мораторію на проведення ревізій у сільських радах. На що Святослав Каблак заперечив, що відповідною постановою Кабінету Міністрів тимчасово обмежено проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб, окрім перевірок, що стосуються використання бюджетних коштів.
В ході прес-конференції журналісти отримали інформацію щодо найбільш резонансних контрольних заходів, проведених контрольно-ревізійною службою області з початку року. Зокрема, проінформовано про результати ревізії Дочірнього підприємства “Рівненський облавтодор” та його 19 структурних підрозділів, якою виявлено фінансових порушень майже на 10 млн. грн., фінансово-господарської діяльності підприємств, підпорядкованих Державному комітету лісового господарства України (порушень на понад 19 млн. грн.) та ревізія у військових формуваннях ЗСУ та на державному підприємстві Міністерства оборони України, де встановлено фінансових порушень майже на 33 млн. гривень тощо, — повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору