Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному поховали Василя Червонія

Головна 09-лип, 2009, 12:289 Lobanovskiy 1 504
Тисячі рівнян провели в останню путь народного депутата чотирьох скликань, колишнього голову Рівненської облдержадміністрації, голову фракції УНП в облраді та одного із засновників “Просвіти” Василя Червонія. Поховали Василя Червонія у понеділок, 6 червня на території Свято-Покровського кафедрального собору.
У Рівному поховали Василя Червонія


На похорони відомого українського політика приїхали його друзі і колеги — голова УНП Юрій Костенко, лідер руху „За Україну!” В’ячеслав Кириленко, колишні народні депутати Володимир Пилипчук і Микола Поровський, народний депутат, заступник голови УНП Іван Заєць.
Прощальна церемонія з Василем Червонієм розпочалася ще у неділю 5 липня. О 17 годині у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне відбувся заупокійний акафіст та читання Псалтиря. Після цього рівняни, вистоявши в черзі, прощалися з політиком і громадським діячем.
Нагадаємо, що Василь Червоній трагічно загинув під час риболовлі у селі Ганівка від удару блискавки у суботу, біля 12 години.

Довідка
Червоній Василь Михайлович народився 24 серпня 1958 року в с. Погорілівка (Поліське) Березнівського району.
Закінчив у 1975 р. середню школу на батьківщині батька в с.Грушка Кіровоградської області. Освіта вища.
Закінчив у 1981 р. хіміко-технологічний факультет Київського політехнічного інституту за спеціальністю “основні процеси хімічних виробництв і хімічна кібернетика”; захистив диплом інженера хіміка-технолога.
Працював у 1981-1990 роках інженером АСУВ, начальником зміни цеху, старшим апаратником цеху Рівненського ВО “Азот”.
У 1988р. створив перший в Україні осередок товариства української мови “Просвіта”, а у 1989 р. — перший осередок НРУ. До 1999 р. очолював обласну організацію НРУ, пізніше — обласну організацію УНП.
4 лютого 2005 року призначений головою Рівненської обласної державної адміністрації. З 18 травня 2006 р., згідно з Указом Президента перебував у відставці як державний службовець І рангу.
Член Вищої церковної ради, староста Свято-Покровського кафедрального Собору м. Рівне. Нагороджений орденами Христа Спасителя та Рівноапостольного св.Князя Володимира І ступеня.
Одружений, двоє дорослих дітей.
Сергій Багряний,
Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору