Рівне:

Створення та просування сайтів

Буде не гірше, ніж у Луцьку

Новини регіону 21-вер, 2006, 11:539 prov 1 167
Якщо йдеться про пологові будинки регіону, то їхні колективи намагаються наслідувати сусідів лучан, про досягнення яких нині багато говорять. Ось і в Дубенській міській лікарні матері та дитини успішно впроваджують програму, що дає право отримати міжнародну сертифікацію ЮНІСЕФ.
Перевірка закладу експертами зі Львова засвідчила: упродовж останніх шести місяців наші земляки успішно впроваджують складну програму, аби довести свою здатність надавати допомогу породіллям на рівні високих стандартів. Так, анонімне анкетування серед персоналу та пацієнток показало, що 90 відсотків респондентів позитивно оцінили зміни, які сталися тут. Йдеться про відкриття післяпологових одномісних палат підвищеної комфортності, що дозволяє сумісне перебування матері й новонародженого. А ще є змога проводити пологи в присутності батька, відвідування ріднею породіллі в палаті. По-друге, жінкам не потрібно витрачатись під час перебування в лікарні — їм безкоштовно надаються медикаменти. Навіть за кесарів розтин ( раніше він обходився в 500 гривень) не потрібно платити, бо кошти на це виділяє районна рада.
У медичному закладі придбано апарат штучної вентиляції легень, що дасть змогу підвищити шанси на виживання кволих новонароджених. Впорядкували п’ять кабінетів жіночої консультації, облаштували малу зону відпочинку для пацієнток, частково замінили покрівлю корпусу. Як результат, наші земляки успішно пройшли міжнародну акредитацію на отримання статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини». Підсумки перевірки надіслано в Міжнародний дитячий фонд при ООН ( ЮНІСЕФ).
Та головне — змінилося ставлення пацієнток до медичного закладу. Тому на 20 відсотків зросла тут народжуваність. Позитивна тенденція спостерігається і цьогоріч. Щомісяця тут на світ Божий зявляється до сотні хлопчиків і дівчаток, а породіллі перестали вдаватись до послуг пологових будинків обласного центру, Млинова чи того ж Луцька.
І ще невеличкий штрих. На початку 2005 року в Дубні серйозно говорили про закриття захирілого медзакладу. Чимало проблем дісталось у спадок Ростиславу Андрощуку, призначеному його головним лікарем. До честі молодого підприємливого керівника, він поступово розв’язав проблему, згуртував колег і має підтримку місцевої влади, допомогу спонсорів, аби лікарня матері й дитини в Дубні була кращою в регіоні.
Василь ЯНОШІ,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору