Рівне:

Створення та просування сайтів

Реконструкцію очисних споруд, що у Демидівці включать до переліку першочергових природоохоронних заходів

Останні новини 27-лип, 2009, 18:519 Lobanovskiy 866
Комісія обласної ради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час виїзного засідання до Демидівського району вивчала проблеми Хрінницького водосховища. Депутати прийняли рекомендацію внести реконструкцію очисних споруд, що у Демидівці до переліку першочергових природоохоронних заходів.
Голова комісії Олександр Рудик зазначив, що на цьому об’єкті вже багато зроблено і було б не по-господарськи звести все нанівець.
Проблема очисних в Демидівці постала гостро у 2006 році, коли зруйнувалася частина будівлі біофільтра. Протягом 2007-2009 років на реконструкції системи каналізації було освоєно понад 750 тис.грн., виділених з державного та обласного бюджетів. Відтак, для введення в експлуатацію І-ї черги об’єкта необхідно ще 463 тис.грн. Депутати з розумінням поставилися до порушеного питання, адже каналізаційний бруд, серед якого і стоки з районної лікарні, ставить під екологічну загрозу територію, яка в області вважається однією з найчистіших. Окрім того, Хрінницьке водосховище вже давно стало улюбленим місцем відпочинку не лише жителів Рівненщини. Тепер будемо сподіватися, що доходну частину природоохоронного фонду буде перевиконано, і це дасть можливість реалізувати рекомендацію комісії.
Екологічно гарячим вважають керівники району й питання безпеки в лісових угіддях, прилеглих до Хрінницького водосховища. У погожі літні дні тут збираються сотні відпочивальників. Голова районної ради Станіслав Грач не на жарт занепокоєний такою масовою активністю, адже територія буквально заповнена автомобілями, палатками, багаттями, купами сміття. У будь-який момент відпочинок може перетворитися у надзвичайну ситуацію. На жаль, на свідомість наших громадян дуже важко сподіватися. Тому вкрай необхідний дієвий механізм наведення порядку на даній території. Депутат обласної ради, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Грицайчук впевнений, що єдиний вихід із цієї ситуації – створити відпочивальникам належні умови. Тим більше, що для цього вже є юридична основа, яка обумовлює передачу рекреаційних територій у довгострокове орендне користування. Водночас підприємці, які оберуть для себе таке поле діяльності, повинні забезпечити порядок і екологічну, санітарну та пожежну безпеку. А поки що управління лісового господарства та Демидівські районні рада та держадміністрація підготують узгоджені пропозиції з вирішення цього питання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору