Рівне:

Створення та просування сайтів

З Києва в Чорнобиль можна добратися маршруткою

Україна і світ 28-вер, 2006, 14:509 prov 1 146
У Чорнобиль відкрився рейс із Києва. Адже тепер у зону відчуження можна їздити, як і у Васильків, Вишневе, Вишгород — на звичайному маршрутному таксі.
Мікроавтобус відправляється зі станції “Полісся” на площі Тараса Шевченка. Тут “рейсу в зону” особливого значення не надають. Говорять, що продовжили його за проханнями працівників ЧАЕС і жителів міста Чорнобиля.
— Ми “подовжили” маршрут від населеного пункту Дитяткі до Чорнобиля. Про це просили жителі міста. Раніше потрапити туди можна було тільки через Славутич — доводилося робити великий гак. Є ж різниця — 120 км або 200? Рівень радіації ми не перевіряли. Та й нащо? Там на КПП при в’їзді десять раз перевірять. До речі, від Чорнобиля до Прип’яті —16 км, так що не думайте, що ми веземо людей на атомну електростанцію, — сказав начальник автостанції Валерій Драч.
Новий маршрут працює з 20 вересня. Вдень відправляються три рейси: 7:30, 11:40. 15:30. Поїздка за часом займає до двох годин. Ціна квитка — 18 гривень.
У 30-кілометрову зону відчуження можна потрапити тільки зі спеціальним дозволом. На виїзді з неї машину перевіряють дозиметром, вона проїжджає через дві стійки, що реагують на перевищення рівня радіації. З популярним нині екстрим-туризмом по зоні відчуження ні водій, ні перевізник за два дні роботи “чорнобильського” маршруту не зіштовхувалися.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору