Рівне:

Створення та просування сайтів

На сімейних лікарів не вистачає грошей

Актуально 28-вер, 2006, 14:529 prov 1 065
На підготовку лікарів сімейної медицини в обласному бюджеті Рівненщини наступного року необхідно передбачити 103,5 тис. грн., — повідомив учора на засіданні постійної комісії обласної ради начальник обласного управління охорони здоров’я Віктор Ковальов.
За словами Віктора Ковальова, за весь період впровадження засад сімейної медицини в області на базі Тернопільського медичного університету підготовлено 238 лікарів сімейної медицини та 240 осіб середнього медичного персоналу за фахом «Помічник лікаря загальної практики-сімейної медицини». Як повідомив Віктор Ковальов, загалом на Рівненщині організовано та забезпечено функціонування 70-ти закладів сімейної медицини, з них 52 сільські та селищні амбулаторії.
Однак, як зауважив Віктор Ковальов, наразі програма впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров’я області через недостатнє фінансування виконується недостатньо. Не вирішені проблеми забезпечення сільських і селищних амбулаторій новим медичним обладнанням та санітарним транспортом, а в окремих районах області продовжують працювати старі ФАПи. Існує також диспропорція між темпами підготовки сімейних лікарів та реєстрацією штатних посад для їх працевлаштування. Тільки 40% підготовлених сімейних лікарів працюють за фахом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору