Рівне:

Створення та просування сайтів

Оси покусали 20 учнів

Останні новини 15-вер, 2009, 17:299 Lobanovskiy 970
Навчальний рік в загальноосвітній школі № 13, що у Рівному, розпочався з певними перешкодами у навчанні. Цю перешкоду створили “маленькі” істоти, створені природою, а саме, оси. Директор школи забив на сполох, коли ці комахи покусали близько 20 дітей та завгоспа школи. По завершенні уроків, коли дітей у школі вже не залишилось, директор за телефоном 101 викликав службу порятунку, адже самотужки освітяни впоратись не змогли. Чергова варта негайно виїхала на допомогу.
Про це Провінційці повідомили у прес-службі ГУМНС у Рівненській області
Прибувши на місце, рятувальники помітили на шкільному подвір’ї пеньок старого дерева, а у отворі пенька – осине кубло. Одягнувши спеціальне спорядження, працівник МНС приступив до знешкодження комах. Спочатку їх труїли дихлофосом, а потім спалили. Під час знешкодження цих комах, оси, які були вже й так розлючені галасом школярів, розлютилися ще більше. На цей раз постраждав начальник караулу СДПЧ-1, Ігор Ренкас, що знаходився неподалік. Він на собі відчув лють медоносів. На щастя, медична допомога Ігореві не знадобилася. За словами рятувальників, це були якісь незвичайної величини оси – великі і товсті. Як, повідомила одна дівчинка, яку привернули своєю увагою червоні машини з сиренами, що вона давно не гуляє поряд зі школою через цих ос, які неодноразово вже кусали її товаришів.
Слід пам’ятати, що на відміну від бджіл, які жалять в разі крайньої небезпеки, гинучи при цьому самі, оси наносять удар свідомо, зі злим наміром і залишаються жити. Ці комахи, у шлюбний період, стають особливо агресивними. Вони дратівливі і не люблять різких рухів чи вібрацій, тому краще не відганяти їх розмахуючи руками, бо захищаючись вони обов’язково почнуть нападати. Їх укус дуже небезпечний, а для алергиків – може стати смертельним. Осина отрута в організмі людини може викликати тяжкий стан із сильним головним болем, блювотою, нестерпною сверблячкою і запаленням укушеного місця, астматичним кашлем, різким зниженням артеріального тиску і навіть шоковим станом. Реакція набирає розвитку стрімко, тому необхідно негайно звернутися за допомогою до лікаря. Утім, якщо оса вкусила вас за руку чи ногу, з набряком можна справитися самостійно, приклавши до рани тампон з розчином аміаку або горілкою. Можна також змастити місце укусу соком подорожника чи петрушки, а потім – покласти на нього лід.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору