Рівне:

Створення та просування сайтів

Вогні запалює ДЮП

Останні новини 16-вер, 2009, 18:299 Lobanovskiy 5 231
Добре, коли місто захоплюється не від стихійного лиха чи поганих новин, а від свята. Свята дитинства. Свята для дітей. Мов яскравий спалах, мов останній привіт веселого літа, осяяв місто Бердянськ Запорізької області ХV ювілейний Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних. 25 команд у складі 240 учасників з усіх куточків України зібралися в дитячому оздоровчому центрі «Червона гвоздика», який перетворився на справжнісіньке царство ДЮПу. Протягом десяти днів віддані прихильники всього, що пов’язано зі Службою порятунку - 101, демонстрували свою майстерність, випробовували свої сили в різноманітних конкурсах і змаганнях…

Вогні запалює ДЮП


Вогні запалює ДЮП


Вогні запалює ДЮП


Вогні запалює ДЮП


Вогні запалює ДЮП


Цього року почесну місію захищати честь Рівненської області отримала збірна команда дружин юних рятувальників-пожежних ЗОШ №23 та ЗОШ №17 м. Рівне. Щоб потрапити на заключний конкурс хлопці та дівчата впродовж цілого року змагалися спочатку на шкільному етапі, далі районних, кущових та обласному етапах ДЮП.
На урочистій церемонії відкриття Фестивалю з вітальними промовами виступили почесні гості, після чого розпочався святковий концерт за участю творчих колективів Бердянська та Запоріжжя, і, звичайно ж, був яскравий салют прямо на морському узбережжі. Вогняне дійство на воді просто зачарувало всіх присутніх… Наступного ж дня почалася напружена боротьба за нагороди.
З початку школярі з усієї України мали змогу заявити про себе у конкурсі «Візитка». Саме в цьому конкурсі наша збірна в яскравій артистичній формі представила усім глядачам наш рідний край та кожного учасника команди. Другою частиною програми став конкурс «Авторська пісня». Виконання вокальних номерів окремих юних артистів просто неабияк вразило членів журі. Виступи дітей супроводжувалися цікавими відеоматеріалами про бойові будні рятувальників МНС та зображеннями краєвидів різних куточків нашої країни. Їх доповнювали неповторні декорації та холодний феєрверк.
Третім етапом фестивалю був конкурс «Домашнє завдання», де кожна команда повинна була розкрити тему «Якщо друг опинився в якійсь надзвичайній ситуації». Команди демонстрували в різних жанрах самодіяльності рівень знань пожежно-рятувальної справи, артистизм і гумор. Не дуже й то просто розповідати про таких суворих і серйозних людей, як пожежники-рятувальники, щоб усім було весело, щоб не навіювали нудьгу повтори та банальності. З перших виступів команд відчувався професіоналізм у підготовці дітей – від перших рядків сценарію до музичних акордів під час виходу на сцену. Учасники виступали натхненно, костюми милували око своїм різнобарв’ям, а сцена - різноманіттям декорацій.
Після художніх і жартівливих номерів, продемонстрованих під час «домашнього завдання», команди показували свої навички і вміння на практиці у спортивних естафетах. Це було справжнім випробовуванням для багатьох команд, оскільки в конкурсах брали участь і зовсім юні учасники. Їм було дуже важко спрямовувати пожежний рукав із сильним напором води в ціль під час конкурсу «влучний ствольщик», долати 20-ти метрову дистанцію на канаті, підвішеному на висоті двох метрів над землею, в'язати спеціальні вузли, умовно рятувати постраждалих за допомогою кінця Олександрова …
Усі види спортивних змагань включені до програми фестивалю вперше. Спортивні етапі можна вважати найпоказовішими у плані перевірки професіональних здібностей, адже справжній фахівець пожежно-рятувальної справи повинен уміти за потреби швидко та якісно надати допомогу постраждалому, оперативно прийняти вірне рішення в будь-якій ситуації тощо. Саме змагання на відкритій місцевості показали справжню готовність учасників Всеукраїнського фестивалю до «надзвичайної ситуації». Численні глядачі змагань стали свідками захоплюючого видовища. Викликала подив вправність, із якою юні рятувальники виконували складні вправи та акробатичні елементи, демонструючи свою відмінну підготовку. Отже, перед членами компетентного журі стояло нелегке завдання: визначити найкращого. Втім, незважаючи на конкуренцію між командами, підлітки встигли познайомитись і подружитись, знайшли собі нових друзів...
Переможених не було. На урочистій церемонії закриття фестивалю, яка проходила на центральній площі Бердянська, був присутній головний рятувальник країни – Міністр МНС Володимир Шандра. Він вручив учасникам фестивалю дипломи та цінні подарунки – мобільні телефони. Крім того усі члени команд отримали від МНС доречні подарунки – зручні рюкзаки з футболками, кепками, банданами, блокнотами і ручками з символікою фестивалю ДЮП.
У підсумку, рівненська команда із запальною назвою „Прометей” стала лауреатом ХV ювілейного Всеукраїнського фестивалю ДЮП та перемогла в одній з найпочесніших номінації. Разом з тим, учасник нашої команди Віталій Мельник виборов перемогу в особистому конкурсі „Містер Фестиваль”. Окрім цінних подарунків організатори фестивалю підготували для дітей багато приємних несподіванок. Вони потурбувалися про змістовний відпочинок у години дозвілля, зокрема, влаштували прекрасну екскурсію у зоопарк, музеї Бердянська і найбажаніше – парк атракціонів.
Звичайно ж, достойний виступ нашої команди – досягнення всієї Рівненщини. Це стало можливим завдяки моральній і фінансовій підтримці Головного управління МНС у Рівненській області, Добровільного пожежного товариства, управління освіти і науки облдержадміністрації тощо. Багато сил і праці вкладено у підготовку команди заступником директора ЗОШ № 23 Наталією Мартинчук та керівником протипожежних гуртків Людмилою Холохоловою.
Головна мета організаторів фестивалю - не тільки дати дітям можливість повеселитися й відпочити на морському березі - а в ігровій формі дати можливість удосконалити свої вміння у пожежно-рятувальній справі та покращити навички безпечної життєдіяльності. Фестивалю ДЮП уже 15 років і за цей час, до речі, багато хто з учасників перших команд уже виросли і навіть поповнили лави МНС. Таким чином, для професійних рятувальників усі ці талановиті діти - це підростаюча зміна! Тому, учасники фестивалю і Головне управління МНС у Рівненській області дякують за тісну співпрацю всіх зацікавлених осіб у досягненні високих ідей - навчанні дітей та підлітків правилам безпечної життєдіяльності. Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти найкращих результатів.

Віктор Козак, помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору