Рівне:

Створення та просування сайтів

Янукович лідирує у президентських перегонах

Україна і світ 24-вер, 2009, 10:239 prov 4 074
Янукович лідирує  у президентських перегонах


Лідер Партії регіонів Віктор Янукович отримав би найбільшу кількість голосів виборців, якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю.
Про це повідомив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, коментуючи результати соціологічного опитування.
Згідно з результатами опитування, за Януковича готові проголосувати 21,3% респондентів, за лідера БЮТ, Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко - 14%, за лідера Фронту змін Арсенія Яценюка - 10,1%, за нинішнього Президента Віктора Ющенка - 7,1%, за спікера ВР, голову Народної партії Володимира Литвина - 4,3%, за лідера КПУ Петра Симоненка - 4%, за голову ВО „Свобода” Олега Тягнибока - 2,9%, за лідера СПУ Олександра Мороза - 1,6% опитаних.
Водночас за інших кандидатів готові були віддати свої голоси 3,1% українців, проголосувати проти всіх - 17,6% і не змогли визначитися 14% опитаних.
Коментуючи дані опитування, Рубан зазначив: “Напередодні початку виборчої кампанії відбувається певний застій рейтингів тих політиків, які вважаються фаворитами, а величезний фінансовий ресурс, який вже вкладається окремими політиками, не дає ефекту”.
Крім того, за словами експерта, сьогодні спостерігається зростання кількості людей, “розчарованих існуючою політичною пропозицією”, а “яскраві політичні шоу” не дають відповіді громадянам на те, що відбувається в країні. Водночас Рубан висловив упевненість, що більшість громадян буде визначатися зі своїми політичними смаками в останні дні виборчої кампанії.
Опитування проводив Національний інститут стратегічних досліджень з 8 по 12 вересня. За цей період інститут за квотною вибіркою опитав 2010 респондентів у всіх областях України, АР Крим, Києві. Похибка вибірки становить 2,2%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору