Рівне:

Створення та просування сайтів

Власна лабораторія з’явилася в перинатальному центрі

Останні новини 24-вер, 2009, 16:109 Lobanovskiy 1 247
Вчора голова обласної ради Олександр Данильчук урочисто відкрив оновлене клініко-діагностичне відділення та лабораторію обласного перинатального центру.

Слід зазначити, що лабораторія існувала і до цього, але – не в акушерському корпусі, що не сприяло ефективній роботі закладу. Однак завдяки коштам обласної скарбниці (150 тисяч гривень) за короткий термін було забезпечено відповідні умови для створення та функціонування відділень.
Матеріальна база закладу багато років не поліпшувалась. І лише після створення перинатального центру, за що практично одноголосно виступали депутати обласної ради, розпочалось нормальне функціонування родопомічного закладу третинного рівня. Зокрема, це дало можливість придбати за кошти обласної ради сучасне медичне обладнання для першочергових потреб відділень інтенсивної терапії, інтенсивної терапії новонароджених, операційного відділення. Сьогодні харчування хворих завдяки бюджетним та залученим коштам складає 9 грн. 50 коп. на день, лікування – 6 грн. 46 коп.
Олександр Данильчук: «Думаю, зараз ні у кого не виникає сумнівів, що такий заклад був конче необхідний для Рівненської області. А сьогодні ми радіємо, що нарешті в ньому з’явилася своя лабораторія та клініко-діагностичний блок. Адже саме сюди перш за все потрапляють породіллі з усієї області, і вони повинні перебувати в достойних умовах. Сьогодні ми переконалися, що ті 150 тисяч гривень, які були виділені з обласного бюджету, зробили роботу лікарів перинатального легшою, а отже – ефективнішою».

Довідка.
Комунальний заклад «Обласний перинатальний центр» був створений рішенням обласної ради у 2008 році на базі пологового будинку Рівного №1. Від грудня 2008 року в Центрі була надана допомога 4814 жінкам. В умовах стаціонару пролікували 2960 пацієнток (61,5%), решта (38,5%) отримали консультативну допомогу. У Центрі відбулося 1823 пологів, з них у мешканок районів – 56%.
Цьогоріч на комунальний заклад «Обласний перинатальний центр» Рівненська обласна рада виділила понад 6 мільйонів гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору