Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненського суддю-корупціонера переоберуть на третій термін?

Останні новини 28-вер, 2009, 18:489 Lobanovskiy 1 245
«За поданнями ряду нардепів та уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, 2005 року кваліфікаційною комісія загальних суддів Житомирського апеляційного округу провела перевірку дотримання у міському суді Рівного законодавства України при здійсненні правосуддя. За результатами перевірки 4 липня 2007 року комісія одноголосно прийняла рішення про звільнення Петра Денисюка з посади голови суду та з посади судді, відповідно до частини 5 ЗУ «Про судоустрій» за порушення присяги судді та зловживання службовим становищем. Рішення підписане всіма членами комісії. Зловживання стосувалися стану розгляду справ у суді. Однак суддя досі обіймає займану посаду», – заявив сьогодні, 28 вересня, під час прес-конференції у Львові екс-працівник прокуратури Рівненської області Андрій Тимощук.
Керівник громадського об’єднання з боротьби з організованою злочинністю та корупцією у Рівненській області Людмила Голубінська поінформувала, що у висновках комісії зазначено, що у суді зникають кримінальні справи, по десять років вони лежать у сейфі голови суду Петра Денисюка, а тим часом злочинці ходять на свободі.
«Житомирська комісія чітко визначила ознаки злочину в цього діях. Досі прокуратура – ні міська, ні обласна, ні Генеральна, не приймає ніяких рішень. Це не просто гроші і просто корупція це дуже великі гроші і корупція особливо великих розмірів. Висновки комісії були оприлюднені у пресі, реакції немає. А це ж висновки суддів… Ми знаємо, хто його «кришує» в Генеральній прокуратурі, там працює його рідний брат, у Верховному суді теж є така особа, яка захищає його інтереси, відомі його куми у Раді суддів України», – зазначила Л.Голубінська. Кримінальну справу, з її слів, обласна прокуратура таки відкриває, однак через чотири дні скасовує свою постанову про порушення справи.
З її слів, уже закінчився другий термін повноважень Петра Денисюка і йде мова про його призначення на третій термін. «Щоб цього не допустити, ми проводили акції протесту перед Рівненською обласною прокуратурою, Верховним судом України, Генеральною прокуратурою України, Вищим адміністративним судом України, однак жодної інформації щодо цих акцій не прозвучало у рівненській пресі. Інтернет повний таких новин. Наші рівненські газети нічого на цю тему не писали. Ми звертались до різних ЗМІ – ніхто не хотів мати з нами справу, тому що всі бояться Денисюка, який їх залякав. Заступник голови Верховного суду Андрієвський під час пікетувань пообіцяв нам, що Денисюка не буде обрано на повторний термін. Ми повертаємось після пікетів, натомість його вже призначено т.в.о. голови суду», – каже Л.Голубінська. За її словами, сам суддя вважає, що зможе залишитьсь на посаді на третій термін і заявляє, що купить цю посаду за потреби.
А. Тимощук також зазначив, що Денисюку «так сильно хоче стати головою суду, що навіть сфальсифікував протокол» щодо його підтримки колективом суддів суду міста Рівного.

Zaxid.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору