Рівне:

Створення та просування сайтів

Українська міліція становить небезпеку для народу

Україна і світ 15-жов, 2009, 10:249 prov 882
Із міліціонерів, покликаних захищати простих співвітчизників, люди в погонах перетворюються на одних із найнебезпечніших мешканців вулиць українських міст, — пише у свіжому випуску український тижневик “Кореспондент”.
Махіна силового свавілля в країні, набираючи все більших обертів, давить всіх тих, хто мав необережність з нею зіткнутися з власної вини або за збігом обставин, зазначає “Кореспондент”.
Незліченні свідчення постраждалих показують, що спектр діяльності міліції за останні кілька років істотно розширився і, крім захисту своїх співвітчизників, тепер включає усвідомлене потурання і сприяння злочинцям, відверте кришування кримінальних схем, розбої на вулицях і тортури підозрюваних.
Відчуття безкарності серед людей у погонах, зазначає “Кореспондент”, стає настільки сильним, що правоохоронці не соромляться загрожувати і розправлятися з журналістами, які намагаються привернути увагу до кричущих випадків.
Демонстративне чищення своїх власних рядів МВС — тільки цього року, за інформацією, наданою міністерством, щодо співробітників органів міліції прокуратура порушила 512 кримінальних справ (на 300 тисяч співробітників), 44 з яких передано до судів, ще 41 людину вже засуджено — не може обдурити правозахисників і представників громадськості.
“Це розвід для лохів, — без церемоній резюмує координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман про кількість кримінальних справ проти міліціонерів. — Ці справи включають ухилення міліціонерів від сплати аліментів, перенесення паркану не туди, куди потрібно, ДТП з летальним результатом. Хай дадуть статистику по тому, скільки справ порушено за статтею 127 — тортури, 364 — перевищення влади та 365 — перевищення посадових повноважень“.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору