Рівне:

Створення та просування сайтів

Поставлені перед податківцями Рівненщини завдання успішно виконані

Останні новини 26-жов, 2009, 18:019 Lobanovskiy 887
Підсумки роботи органів державної податкової служби за 9 місяців цього року та заходи із забезпечення надходження платежів до бюджетів усіх рівнів у 2009 році обговорили працівники податкової служби під час розширеного засідання Колегії ДПА в області.
Про це повідомляє відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.
Вступним словом відкрив розширене засідання колегії голова ДПА в області, голова колегії Віктор Башук.
Перед присутніми виступив перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Юрій Благодир. Він коротко охарактеризував соціально-економічне становище в області та, виходячи з цього, визначив пріоритетні напрямки роботи органів виконавчої влади, у тому числі й податківців Рівненщини.
З доповіддю з першого питання порядку денного виступив перший заступник голови ДПА в області Анатолій Сташко. Підсумовуючи роботу органів ДПС області за січень-вересень поточного року, Анатолій Васильович, зокрема, відзначив, що вжиття комплексу організаційних та практичних заходів дало змогу реалізувати ряд основних завдань з наповнення бюджетів усіх рівнів. До Зведеного бюджету зібрано 1 млрд. 371,4 млн. грн., з них до місцевих бюджетів надійшло 679,2 млн. гривень.
До загального фонду державного бюджету зібрано 572,5 млн.грн. Планова розрахункова база 9-и місяців поточного року виконана на 102 відс., додатково до завдання державний бюджет отримав 11,2 млн.грн.
Анатолій Сташко зробив детальний аналіз надходжень як в розрізі окремих податків, так і окремих інспекцій області та їх відділень.
В обговоренні доповіді взяли участь перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Юрій Благодир, голова Рівненського територіального відділення Асоціації платників податків України Андрій Марков, голова об'єднання організацій роботодавців Рівненської області Володимир Боярчук, керівники та відповідальні працівники податкової служби Рівненщини.
З другого питання порядку денного «Про результати вжитих заходів щодо вдосконалення системи адміністрування та відшкодування ПДВ, стан робіт з приймання та обробки податкової звітності в електронному вигляді» виступили начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПА в області Олена Дімітрук і начальник відділу контролю за відшкодуванням податку на додану вартість ДПА в області Людмила Федюра.
Під час розширеного засідання колегії ДПА в області було заслухано керівників окремих ДПІ області. Учасники засідання детально проаналізували надходження до бюджетів усіх видів податків і зборів, обговорили першочергові заходи у напрямку подальшого удосконалення їх адміністрування, недопущення росту податкового боргу, фіктивної збитковості суб'єктів господарювання.
Підводячи підсумки засідання, голова ДПА в області Віктор Башук наголосив на першочергових завданнях, які стоять перед працівниками державної податкової служби області. Насамперед це виконання бюджетних призначень, доведених Міністерством фінансів на 2009 рік. Цьогорічне завдання - непросте для податкової служби. На ІV квартал бюджетні призначення до загального фонду державного бюджету визначені в розмірі 283,9 млн.грн., а це на 21 відс. більше завдань ІІІ кварталу та складає третину річного завдання. Попрацювати є над чим. Голова ДПА в області Віктор Башук зазначив, що в кожній інспекції є суттєві резерви. Якщо залучити їх до оподаткування - ми успішно виконаємо всі поставлені перед нами завдання і наповнимо в необхідній сумі бюджети усіх рівнів, що на сьогодні є найголовнішим для податкової служби.
Учасники розширеного засідання колегії ДПА в області обговорили також ряд інших питань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору