Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині рятувальники МНС опікуються безпекою громадян на водних об’єктах в осінньо-зимовий період

Рівненська область 30-жов, 2009, 16:329 Lobanovskiy 1 452
На теренах Рівненщини протікає 171 річка, розташовано 13 водосховищ, 52 озера та 561 ставок. Незабаром настануть перші морози, річки та озера вкриються першою нестійкою кригою а любителі зимової риболовлі розпочнуть „екстремальний” відпочинок. Однак, слід констатувати, що такий відпочинок, нажаль, нерідко закінчується трагічно. Статистика свідчить, що кожен рік на водних об’єктах області гине понад 50 чоловік. Водяна стихія забирає, як правило життя у тих, хто проявляє безпечність та легковажність, нехтуючи елементарними заходами безпеки. В минулому році у воді загинуло 58 громадян, із них 5 дітей. Не втішає нас і цьогорічна ситуація. На сьогоднішній день вода забрала життя у 52 людей та 6 дітей. Так зокрема лише за минулий тиждень на водоймах Рівненщини потонуло 2 громадян.
Про це повідомляє прес-службу ГУ МНС.


Тому з метою запобігання та попередження загибелі на воді працівники Головного управління МНС в Рівненській області спільно з обласною комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах провели в місті Рівне на базі місцевого озера Басів-Кут практичні навчання, щодо порятунку потопаючого. Рятувальники не випадково вибрали водойму, річ у тім, що чимало рівнян та гостей не бажаючи або не маючи часу виїздити на відпочинок за місто на природу віддають перевага саме озеру Басів-Кут, яке розташовується майже в самісінькому центрі міста, а про любителів порибалити годі й говорити...
Бійці МНС та матроси-рятувальники практично продемонстували всім охочим, як потрібно діяти у разі виникнення нещасного випадку на воді. Громадяни мали можливість побачити як правильно надавати першу долікарську допомогу людині, що тонула. Також було продемонстровано увесь арсенал рятувальної техніки та обладнення. Окрім показових дій порятунку на воді, фахівці МНС та матроси РОКАРСВО в досить цікавій формі розповіли людям про дотримання основних правил безпеки під час відпочинку та зимової риболовлі на водних об’єктах.
“Подібні двосторонні навчання між підрозділами МНС та розташованої на березі озера мобільної аварійно-рятувальної групи, яка несе цілодобове чергування, ми проводимо по декілька разів на рік. - Розповідає керівник навчань, заступник начальника Рівненського міського управління ГУ МНС в області Віктор Сульжик. – Така співпраця сприяє досягненню загального позитивного результату, дає можливість практично зафіксувати теоретичні знання особового складу щодо порятунку потопаючих на водних об’єктах, а також відпрацювати інструкцію взаємодії двох відомств. Якщо ж оцінювати проведені навчання, можу зазначити, що пройшли вони на високому рівні.”
Шановні громадяни! слід пам`ятати: вода – це не тільки задоволення і відпочинок, а й небезпечна сила, що здатна забрати найцінніше – життя! Отже, дотримуючись простих правил безпеки, ви залишитеся здоровими!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору