Рівне:

Створення та просування сайтів

ДО БЮДЖЕТУ МІСТА НАДІЙШЛО 9,2 МЛН. ГРН. ТРАНСПОРТНОГО ПОДАТКУ

Новини регіону 05-лис, 2009, 10:509 prov 978
Податок із власників транспортних засобів, самохідних машин і механізмів як із юридичних, так і фізичних осіб – одне із джерел фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних шляхів загального користування.
Так, за січень-жовтень 2009 року до бюджету надійшло понад 13 млн. грн. податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів, у тому числі до бюджету міста 9,2 млн. грн., що становить 107,9 відсотка доведеного завдання, або більше на 681,1 тис. грн.
Звертаємо увагу, що порядок нарахування та сплати транспортного податку регулюється законом України від 11 грудня 1991 року № 1963-ХІІ „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних механізмів”. Відповідно до цього документа, територіальні дорожні фонди, на рахунки яких здійснюється сплата вказаного платежу, 85 відсотків від суми транспортного податку спрямовують на фінансування витрат, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією та ремонтом, утриманням автодоріг загального користування, а також сільських доріг. Решта ж – 15% – спрямовуються до бюджетів місцевого самоврядування на ремонт і утримання вулиць у населених пунктах, що належать до комунальної власності і суміщаються з автомобільними дорогами загального користування державного значення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору