Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 05-лис, 2009, 12:009 prov 901
Пірати знизили суму викупу за Ariana з українцями на борту до $ 3,5 млн.
Сомалійські пірати погодилися отримати викуп у розмірі $ 3,5 млн. за звільнення грецького балкера ”Ariana” з українським екіпажем на борту, — пише Газета.Ru.
Як повідомив представник піратів, вони відпустять судно через 48 годин після отримання грошей, пише видання.
”Ми погодилися взяти викуп у $ 3,5 млн. Ми чекаємо грошей”, — сказав він. Пірат уточнив, що екіпаж судна в безпеці.
Тим часом на судні ”Ariana”, яке вже сьомий місяць утримують сомалійські пірати, закінчилася вода і продукти, паливо закінчується, повністю відсутні медикаменти, повідомив голова РПСМ (Російська профспілка моряків). Пірати погрожують вбити всіх, коли закінчиться паливо і зупиниться дизель-генератор .
Як повідомлялося, грецький суховантаж ”Ariana” під прапором Мальти з 24 моряками-українцями на борту захопили пірати в ніч на 2 травня 2009 року під час транспортування 35 тис. тонн сої з Бразилії в Іран. Судновласник не може домовитися з піратами, які вимагають за судно 3 млн. дол.
Родичі українських моряків — членів екіпажу судна ”Ariana” закликають українську владу, судновласника і світову громадськість прискорити звільнення судна та екіпажу з піратського полону.

УЄФА: Україна ще може
втратити Євро-2012
На ”Євро-2012” претендує чотири українські міста, проте Україна все ще може втратити право прийняти разом із Польщею фінальну частину чемпіонату Європи-2012.
Турнір можуть перенести в іншу країну, якщо міста, де будуть проводитися матчі, не матимуть належну інфраструктуру.
”На даній стадії не можна виключати жодного варіанту розвитку подій. Але українці знають, що їм потрібно зробити, щоб не втратити ”Євро-2012”, — сказав генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.
Україна повинна до кінця листопада надати УЄФА необхідні гарантії, і на зустрічі в Португалії, яка пройде з 9 по 11 грудня, виконком УЄФА прийме остаточне рішення щодо місця проведення чемпіонату Європи.
Нагадаємо, що на сьогодні право проводити матчі ”Євро-2012” отримав лише Київ. Харків, Львів та Донецьк є містами-кандидатами на право проводити матчі чемпіонату Європи 2012 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору