Рівне:

Створення та просування сайтів

Доходи на Хмельниччині збільшилися на 6,5%

Хмельницька область 05-лис, 2009, 13:259 Lobanovskiy 765
Одним із основних показників життєвого рівня населення є їхні доходи. Впродовж ІІ кварталу поточного року номінальні доходи в порівнянні з відповідним минулорічним періодом збільшилися на 6,5% і становили 5,1 мільярда гривень.
Про це повідомляє головне управлiння статистики у Хмельницькій областi.


Наявний доход, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 5,3%, реальний наявний, визначений з урахуванням цінового фактора, зменшився на 8,4%. Рівень доходів населення нашої області залишається одним з найнижчих в Україні. Так, за рівнем наявного доходу, розрахованого на одну особу, у ІІ кварталі 2009 року Хмельницька область посідає 20 сходинку серед областей та міст України. Цей показник становить 2789,8 грн., що менше від середнього по Україні на 677,9 грн. та у 2,6 раза – від найвищого рівня наявного доходу серед регіонів України, який належить місту Києву. Ще нижчий рівень наявного доходу на одну особу у наших сусідів – Вінницької, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Основною складовою доходів населення області є заробітна плата, проте питома вага її становить трохи більше третини доходів (36,1%). Вагомими залишаються соціальні допомоги, які становлять більше чверті доходів (26,7%); прибуток, який отримують фізичні особи від результатів своєї виробничої діяльності, займає майже 15% в доходах громадян області. Більше 79% своїх доходів населення витрачає на купівлю товарів та оплату послуг. Це означає, що більшість жителів області не мають змоги робити хоча б найменші заощадження та використовувати ці кошти на інші блага.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору