Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині розпочалася реєстрація кандидатів на здобуття щорічної премії Держприкордонслужби «Смарагдова ліра»

Чернівецька область 13-лис, 2009, 08:089 Lobanovskiy 1 050
Премія, яка вручається лауреатам щорічно напередодні Дня прикордонника, присуджується авторам за створення значних художніх творів у різних жанрах літератури і мистецтва, опублікованих у засобах масової інформації або виданих окремо, у тому числі на магнітних носіях, переданих по радіо і телебаченню, що талановито висвітлюють життя, духовний світ і високу мораль прикордонників. Реєстрація кандидатів закінчується 5 квітня.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.


Як повідомляють у відділі взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації, цьогорічна «Смарагдова ліра» вручатиметься в номінаціях:
- "Художня література" - проза, поезія, драматургія, літературна критика, нарис, публіцистика і історичні дослідження;
- "Музика" - професійна пісня, авторська пісня - відзначаються автор тексту, музики і виконавець (три премії);
- "Образотворче мистецтво" - живопис, скульптура, графіка, оздоблювальні та монументальні роботи;
- "Журналістика" за цикли передач та матеріалів на прикордонну тематику, які користуються великою популярністю (дві премії):
а) на радіо і телебаченні;
б) у друкованих та електронних засобах масової інформації;
- "Культурно-шефська робота" (за сприяння у виданні книг, аудіо- та відео-програм, увічнення пам'яті героїв-прикордонників, значний особистий вклад у військово-патріотичне та естетичне виховання прикордонників);
- "Кіно" - режисерська та акторська робота в кіно;
- "Театр" - режисерська та авторська робота в театрі;
- "Хореографія" - хореографічно-постановочна робота, індивідуальна виконавська майстерність артиста балету.
Щорічна премія Державної прикордонної служби України "Смарагдова ліра" покликана активізувати роботу зі створення в літературі і мистецтві високохудожнього образу захисника державного кордону, стимулювати творчу працю письменників і діячів мистецтв України. Висунення творів на здобуття премії здійснюється відділом виховної роботи Чернівецького прикордонного загону, а реєстрація кандидатів закінчується 5 квітня 2009 року. Підсумкове засідання Комісії, на якому прийматиметься рішення про присудження премії, відбудеться в середині травня. Лауреатам "Смарагдової ліри" вручатимуться дипломи, а також грошова винагорода у розмірі 1000 гривень за рахунок позабюджетних коштів.
Роботи надсилаються у паперовому варіанті на адресу Чернівецького прикордонного загону: м.Чернівці, вул. Герцена, 2а. Довідки за тел. 59-19-35.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору