Рівне:

Створення та просування сайтів

У місті Хмельницькому намітилась стабілізація і спостерігається спад захворюваності на грип та вірусні респіраторні захворювання

Хмельницька область 13-лис, 2009, 10:179 Lobanovskiy 935
Констатує заступник міського голови, куратор галузі охорони здоров'я Григорій Давиденко, характеризуючи санітарно-епідемічну ситуацію в обласному центрі. Свої слова він підтвердив офіційними даними. Від початку епідемії і запровадження карантинних заходів до 12 листопада зареєстровано 13 тис. 155 звернень мешканців міста із симптомами вірусних хвороб. Пік захворюваності припав на 2 листопада, коли у лікувальні заклади за медичною допомогою звернулося 2 тис. 261 хмельничан. З того часу спостерігається спад захворюваності – 3 і 4 листопада зверталося по 1,5 тисячі, 6 листопада було зареєстровано 1 тис. 300 звернень. Відтоді намітилася стабілізація, деякий спад і кількість госпіталізованих стала зменшуватися: якщо 10 числа за медичною допомогою звернулась 731 людина, то за вчорашню добу, 11 листопада, зафіксовано 555 хворих. Найменше з початку епідемії було госпіталізовано за вчорашню добу, це всього 27 осіб.

Всього з початку епідемії госпіталізовано 833 особи. Епідемічний поріг порівняно із минулим тижнем зменшився на 0,8% і сьогодні складає 2,1. Тобто є стабілізація і тенденція до зменшення захворювань, але протиепідемічні заходи не скасовуються. У школах і дитячих садочках продовжується карантин.
Міська влада погодилась відкрити речові ринки під особисту відповідальність директорів ринків. Посилили контроль санітарно-епідемічної служби. Вони щоденно перевіряють санітарний стан, на порушників накладають штрафні санкції.
Особливість цьогорічної епідемії у тому, що звичний сезонний грип і, так званий, каліфорнійський співпали в часі.
Офіційно зареєстровано 12 хворих на цей грип, але жодного тяжкого перебігу хвороби не спостерігалося. Половина з тих, що заразились каліфорнійським грипом, уже виписалась з лікарні, решта успішно завершує лікування. Випадків смерті від пандемічного грипу, або тяжких хворих на цю недугу в Хмельницькому на сьогоднішній день немає.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору