Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині затримано контрабандиста

Волинська область 13-лис, 2009, 11:519 Lobanovskiy 849
На Волині затримано контрабандиста, котрий намагався переправити до сусідньої Білорусі горілку та ковдри. За цю оборудку чоловікові пообіцяли аж... 10 доларів і бак палива.

Інцидент стався вночі. Наряд відділу "Доманове" помітив зі спостережної вишки, як спрацювала сигнальна міна. Автівка без номерного знака та з вимкненими фарами мчала польовою дорогою. Коли водієві "УАЗа" запропонували зупинитися, він тільки додав газу. Автоматних черг не злякався, і кружляв бездоріжжям доти, доки не пробив два передні колеса.

Степан, затриманий:
- Я думав підвести ці ковдри, а там чоловік приїхав би і їх забрав. Заробив би якихось пару копійок. я перший раз. Хотів попробувати, але ж прикордонники зупинили.
Степанові лише 23 і порушує україно-білоруський кордон справді вперше. Нещодавно одружився, тож планував поповнити сімейний бюджет. Повідав, що товар привіз його друг, попросив підвезти на кордон. Потім збирались перенести речі через канал.
Канал, що розмежовує Україну й Білорусь - завширшки заледве 15 метрів. Берег цілодобово контролюють прикордонники та чомусь охочих перетнути його вночі більшає. Лише цьогоріч пізнати контрабандного щастя намагалися 25-ро українців. Усіх покарали адмінарештом терміном на дві доби.

Андрій Коваль, старший відділу пункту перепуску "Доманового":
- Лінія держкордону проходить повністю по меліоративному каналу. Контрабандисти, не маючи змоги переїхати на інший бік каналу на територію Білорусі, створюють живий ланцюг з людей, які вплоть до того, що в рибацьких чоботах залазять в воду і передають і переміщують товар з України на Білорусь чи в зворотньому напрямку. Але дана схема давно викрита і на 100 відсотків присікається.
Спіймали і Степана. Як наслідок, 400 пляшок горілки, текстиль, навіть старенького "УАЗа" конфіскували. Разом - на 15 тисяч гривень. Загалом, 2009-го року на пункті перепуску "Домановому" вилучено контрабанди на мільйон гривень.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору