Рівне:

Створення та просування сайтів

Епідемічний процес на Буковині пішов на спад, проте заспокоюватися зарано

Чернівецька область 17-лис, 2009, 09:099 Lobanovskiy 875
Оскільки епідемічний процес триває, краянам варто і надалі дотримуватися обмежувальних заходів, маскового режиму, бути підвищено пильними до свого здоров’я. На цьому наголосив сьогодні під час щопонеділкової селекторної прес-конференції, яка була присвячена епідемічній ситуації на Буковині, голова обласної надзвичайної протиепідемічної комісії – заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Грушко. Він констатував, що незважаючи на те, що показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип знизився, ситуація все ще залишається напруженою. Зокрема, епідемічний поріг по області перевищений майже у 5 разів, по місту Чернівці – у 2,5 рази. Олександр Грушко підкреслив, що доки не впаде епідемічний поріг, жодні обмежувальні заходи, прийняті обласною надзвичайною протиепідемічною комісією, не можуть бути скасовані.

За минулий тиждень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перехворіло 17 тис. 662 буковинців. Як свідчать статистичні дані, за період від 16 жовтня загалом захворіло 78 тис. наших краян, що становить близько 9% від усього населення області. Завдяки заходам, спрямованим на переривання ланцюга захворюваності, впродовж останнього тижня інтенсивно пішов на спад рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип. Олександр Грушко відзначив, що нині крива на зображення епідемічної ситуації є спадною, проте сьогодні рано робити прогнози, якою вона буде надалі, оскільки відкриття речових ринків рішенням міської надзвичайної протиепідемічної комісії може спровокувати новий спалах захворюваності. Тому остаточні результати розвитку кривої будуть відомі наприкінці тижня.
За словами голови обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, серед загальної кількості захворілих близько 40% – діти до 18 років. “Це ще досить високий відсоток захворювання дітей. Епідемія йде на зниження, але вона ще не зупинилася і ситуація не є стабільною”, – відзначив Олександр Грушко, і звернувся до батьків з проханням слідкувати за дітьми, за дотриманням ними тих карантинних заходів, які вже довели свою ефективність у боротьбі з захворюваністю. “Треба пам’ятати про необхідність в марлевій пов’язці, йдучи до магазину, до аптеки, їдучи в громадському транспорті, перебуваючи у місцях масового скупчення людей”, – наголосив у розмові з журналістами Олександр Грушко. Саме це допоможе вберегтися від захворювання та сприятиме стабілізації епідситуації в краї.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору