Рівне:

Створення та просування сайтів

Всупереч світовій кризі у Хмельницькому будують житло і не тільки

Хмельницька область 19-лис, 2009, 11:409 Lobanovskiy 837
Наше місто одне з небагатьох в Україні, де незважаючи на непросту економічну ситуацію, продовжують будувати житло. За повідомленням головного управління статистики у Хмельницькій області впродовж січня - вересня поточного року за рахунок будівництва нових житлових будинків та розширення існуючого житлового фонду в обласному центрі введено в експлуатацію близько 85 тисяч квадратних метрів загальної площі житла, що становить 104,2% до відповідного періоду минулого року і складає 55,7% від загального обсягу житла, введеного в експлуатацію в області.

Разом з цим, за даними департаменту економіки міської ради, загальні обсяги будівництва у дещо скоротились. Будівельними підприємствами міста у січні-вересні 2009 року виконано робіт на загальну суму 220,9 млн.грн., що складає 46,5% до відповідного періоду 2008 року. Комунальним підприємством “Хмельницькбудзамовник” за дев'ять місяців цього року виконано робіт на суму 21,9 млн. гривень.

У сфері містобудування продовжуються роботи із розробки місцевих правил забудови, детальних планів забудови центральної частини міста, з підготовки матеріалів по визначенню границі рекреаційних зон, розробки паспортів на пам’ятники архітектури місцевого значення.

Хмельницький чи не єдине місто в Україні, де будуються об'єкти соціальної інфраструктури. Минулого року здана в експлуатацію нова школа в мікрорайоні Книжківці. Споруджується вкрай необхідний місту протитуберкульозний диспансер, розрахований на 150 відвідувань у зміну та денний стаціонар на 35 ліжок. Загальна вартість цієї будівлі складає 12,5 млн.грн. На початок жовтня виконано робіт на суму 10,5 млн.грн. Завершити будівельні роботи на цьому об'єкті передбачається до кінця року.

Сьогодні одним з основних напрямків будівництва в обласному центрі, за словами головного архітектора міста Віктора Дунаєвського, є спорудження низки сучасних закладів спортивно-оздоровчого комплексу, таких як льодовий палац та аквапарк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору