Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 19-лис, 2009, 10:309 prov 720
Гігантський айсберг доплив до Австралії
До австралійського острова Маккуорі, розташованого в 1,5 тис. кілометрів на південний схід від Тасманії, приплив величезний айсберг.
За словами вчених, зустріти айсберги в Тихому океані так далеко від Антарктиди можна украй рідко, тому цей випадок майже унікальний. Тим більше, що айсберг має понад 500 метрів завдовжки і 50 метрів заввишки. За розрахунками фахівців, підводна довжина льодяної брили – 350 м.
Шлях у 2000 кілометрів айсберг пройшов за 7−9 років. Його вперше помітили тиждень тому у восьми кілометрах від північно-західного узбережжя Маккуорі.
Фахівці впевнені, що під час свого просування на північ айсберг танутиме і розвалюватиметься на дрібніші глиби. До свого повного зникнення вони загрожуватимуть судноплавству в цьому районі.
На думку природоохоронців, цей айсберг – залишок одного з гігантських айсбергів, що відділилися від антарктичних шельфових льодовиків Ронне і Роса в 2000−2002 роках. Ці глиби зазвичай рухаються на північ, у напрямку Австралії, але теплі потоки води рідко допливають далеко.
Острів Маккуорі має площу 128 кв. км і є найпівденнішою територією Австралії. Внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут проживають декілька видів морських котиків і пінгвінів.

В Америці можна купувати оцінки
Адміністрація Розвудської середньої школи в Північній Кароліні (США) запропонувала учням покращити оцінки за гроші. За пожертвування у розмірі 20 доларів школярі зможуть додати по 10 балів до оцінок за два будь-які тести.
Директор школи C’юзі Шепард пояснила, що ідея “купівлі” оцінок виходила від батьківського комітету. Мета нововведення — зібрати гроші у фонд школи. У минулому році кошти збирали за допомогою продажу шоколадок, але солодощі не користувалися попитом.
Незважаючи на те, що в місцевому управлінні освіти рішення шкільної адміністрації викликало неоднозначну реакцію, Шепард вважає, що можливість “докупити” відсутні до потрібної оцінки бали не позначиться на підсумкових результатах школярів і не знизить мотивацію до навчання.
Супротивники кампанії вказують на те, що підвищення балів, не пов’язане зі знаннями учня, в будь-якому випадку є несправедливим. Крім того, якщо випускник школи вступить у коледж і запропонує викладачеві гроші за поліпшення оцінки, його можуть відрахувати.
Повідомляється також, що поки ніхто з учнів не заплатив у шкільний бюджет 20 доларів за бали.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору