Рівне:

Створення та просування сайтів

З початку року на Прикарпатті видано 581 сертифікат відповідності

Івано-Франківська область 19-лис, 2009, 16:129 Lobanovskiy 989
За 10 місяців 2009 року фахівцями Органу сертифікації ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» видано 581 сертифікат відповідності. Зокрема, сертифіковано 267 видів (51,45%) харчової продукції та 252 види (48,55%) продукції промислової групи. А 62 підприємця Івано-Франківської області сертифікували свої послуги. - Інформує ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» в Івано-Франківській області.
Про це повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики.


У 2009 році документально підтвердили якість своєї продукції 329 вітчизняних підприємств та 252 імпортери, що у відсотковому співвідношенні становить відповідно 56.8 % та 43.4%.
За результатами проведених обстежень виробництв фахівці ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» видали 243 сертифікати відповідності на серійне виробництво продукції, з них 207 - підприємствам вітчизняної продукції та 36- іноземним підприємствам.
Загалом, протягом 10 місяців 2009 року Орган сертифікації ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» відмовив у видачі сертифікатів відповідності 14 заявникам. Основними причинами відмови у видачі сертифікатів відповідності на продукцію є невідповідність продукції вимогам нормативної документації, підтверджена негативними результати сертифікаційних випробувань, та відсутність необхідного комплекту документів для проведення процедури сертифікації.
Під час аналізу документів, наданих підприємствами для сертифікації харчових продуктів, особлива увага приділялась виконанню вимог нормативної документації та ДСТУ щодо етикетування та маркування харчової продукції та продовольчої сировини і наявності протоколів дегустаційних комісій на всі групи харчової продукції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору