Рівне:

Створення та просування сайтів

Карантин у Тернополі відмінено

Тернопільська область 19-лис, 2009, 16:479 Lobanovskiy 1 880
23 листопада відновлюється навчання в освітніх закладах Тернополя. Відповідне рішення прийняла міська надзвичайна протиепідемічна комісія м. Тернополя на своєму засіданні, яке відбулось сьогодні під головуванням заступника міського голови з соціальних питань Романа Легкого.
Про це повідомляє Тернопільська міська рада.


Як повідомив головний державний санітарний лікар м. Тернополя Володимир Паничев, станом на 19 листопада, інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип у місті складає 54,16 хворих на 10 тис. населення (цього ж дня у минулому році – 63,66).
Відтак, за його словами, динаміка зниження рівня захворюваності, що спостерігається на території Тернополя упродовж відповідного періоду, покращення епідеміологічної ситуації, та, власне, закінчення терміну дії карантину, оголошеного на державному рівні є підставою припинити обмежувальні заходи щодо роботи навчальних закладів та інших суспільних установ.
Головний державний санітарний лікар м. Тернополя також підкреслив, що повернення у місто великої кількості студентів, учнів однозначно призведе до зростання рівня захворюваності, тому у навчальних закладах слід і надалі зберігати протиепідемічний режим.

п. Паничев вкотре наголосив на необхідності посиленої уваги кожного мешканця до свого здоров’я. «Епідемії на території міста немає, але пандемія каліфорнійського грипу триває і нам потрібно навчитися жити й працювати в цих умовах, - зазначив Володимир Олександрович. – Коли не буде протиепідемічного режиму, вірус може реально відновитися, відтак кожному слід особливо дбати про здоров’я, дотримуватись правил гігієни, здійснювати профілактичні заходи».

За словами п. Паничева, ефективним засобом профілактики грипу є вакцинація. На разі законодавство України не передбачає державного фінансування щеплення населення проти даного виду захворювання і це є справою самих громадян, керівників підприємств, місцевої влади тощо.



За результатами аналізу епідеміологічної ситуації в Тернополі комісія вирішила:

1.Начальнику міського управління освіти Остапчуку О.М.:

1.1.Відновити навчання в ЗОШ, початкових школах, НВО «Школа - дитячий садок», ліцеях, школах - інтернатах відкритого типу з 23.11.09 р.

1.2.Відновити роботу дитячих дошкільних закладів з 23.11.09р.

1.3.Забезпечити якісний ранковий прийом дітей всіх груп ДДЗ, не допускати дітей та персонал з ознаками захворювання на ГРВІ чи грип в колектив.

1.4.Підготувати всі заклади освіти до початку роботи:
забезпечити ефективність роботи опалювальної системи, вентиляції, дотримання температурного режиму в приміщеннях,
забезпечити достатній запас миючих та дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту,
створити запас медикаментозних засобів для профілактики грипу серед працівників,вітаміну «С», фітонцидів (часник, цибуля).



1.5.Забезпечити дотримання вимог санепідрежиму в закладах освіти.

1.6.Залучити педагогічний колектив для активного виявлення хворих ГРВІ.

1.7.Відновити щоденну звітність по школах про кількість відсутніх дітей по хворобі, стан дотримання температурного режиму в приміщеннях.

1.8.Дотримуватись вимог плану заходів в передепідемічний період.



2.Ректорам ВУЗів, директорам ПТУ, середніх ВПТУ, коледжів: 2.1.Рекомендувати відновити заняття студентів, учнів з 23.11.09 р.

2.2.Підготувати заклади до початку навчання, дотримуватись вимог санепідрежиму.

2.3.Залучити педагогічний колектив для активного виявлення хворих ГРВІ, не допускати до занять студентів, учнів та викладачів з ознаками захворювання.



3.Начальнику міського управління охорони здоров'я Бліхару В.Є., начальнику міського управління освіти Остапчуку О.М.:

3.1.Вирішити питання щодо проведення первинного огляду дітей в закладах освіти 23.11.09 р.



4.Керівникам установ, закладів, організацій, підприємств всіх форм власності:

4.1.Дотримуватись вимог рішення міської НПК №17 від 20.10.09 р., п.2.3.,2.4, 2.5.



5.Начальнику управління транспорту та зв'язку Фронцу С.В.:

5.1. Забезпечити контроль за виконанням рішень міської НПК №20 від 03.11.09 р.,п.1 та №21 від 12.11.09 р., п.4.2. щодо проведення профілактичної дезінфекції салонів автотранспорту, що задіяний на пасажирських перевезеннях.



6.Начальнику Тернопільського міського відділу УМВС в Тернопільській області Денисовському М.Д. :

6.1.Забезпечити виконання рішення міської НПК №20 від 03.11.09 р., п.3.1., щодо припинення діяльності неорганізованих ( стихійних ) ринків та стихійної вуличної торгівлі продовольчою сировиною і готовими продуктами харчування на території міста.



7.Головному державному санітарному лікарю м. Тернополя Паничеву В.О.:

7.1.Продовжити щоденне спостереження за динамікою захворюваності на ГРВІ та інформувати міську НПК при ускладненні епідситуації на території міста.



8.Керівнику прес служби міської ради:

8.1.Інформування населення щодо відновлення роботи закладів освіти з 23.11.09р.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору