Рівне:

Створення та просування сайтів

У лікувальних закладах Івано-Франківщини проведено анонімне опитування пацієнтів

Івано-Франківська область 20-лис, 2009, 09:349 Lobanovskiy 786
Про це на брифінгу 19 листопада розповіла заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь. Як уже повідомлялося, в області було створено спеціальні групи, до складу яких увійшли представники санепідемстанції та головного управління охорони здоров’я. Вчора вони оглянули медичні заклади декількох районів Прикарпаття.
Про це повідомляє прес-служба голови ОДА.


Зокрема, побували у Надвірній, Коломиї, Калуші, Долині та Рожнятові. «Ми провели анонімне опитування пацієнтів, - зазначила Зоя Ціхонь. – З 50-ти пацієнтів, опитаних у Надвірнянській центральній районній лікарні, 14 повідомили, що за період лікування нічого не сплачували додатково. Інші називали різні суми – від 30 до 1 тис. грн. Стільки вони витратили на медикаменти, як правило, дороговартісні антибіотики».
Також Зоя Ціхонь наголосила на тому, що упродовж минулої доби до медиків звернулися 1 106 прикарпатців (це на 300 чоловік менше, ніж вчора), з них – 344 дітини. У реанімаційних відділеннях наразі перебуває 42 дорослі особи, з них – 4 вагітні жінки. Завдяки зусиллям медиків одну дитину вдалось зняти з апарату штучної вентиляції. На сьогодні п’ятеро хворих ще знаходяться у важкому стані.
Стосовно доплат медичним працівникам за понаднормову працю у період епідемії Зоя Олексіївна зазначила наступне: «Щодо цього є відповідна постанова Кабінету Міністрів. Доплати стосуються в першу чергу працівників первинної медико-санітарної ланки. Загальну суму ми назвати ще не готові, зараз у лікувальних закладах проводяться відповідні підрахунки».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору