Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині внаслідок порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та користуванні пічним опаленням трапилось 78 пожеж

Тернопільська область 20-лис, 2009, 10:479 Lobanovskiy 1 014
З початку року на Тернопільщині внаслідок порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та користуванні пічним опаленням трапилось 78 пожеж, внаслідок яких четверо людей загинуло, у тому числі двоє дітей, ще 10 життів вдалося врятувати. Вогонь завдав матеріальних збитків на суму близько 1.5 мільйона гривень.
Про це повідомляє ГУМНС України в Тернопільській області.


Джерелом загорянь у більшості випадків є печі «власного виробництва», які у зимовий період мешканці використовують для обігріву осель. Варто зазначити, що багато господарів не звертає увагу на власну безпеку: несправний димохід, не щільно прилягає засувка, відсутній металевий лист перед піччю, на небезпечній відстані від печі розміщені легкозаймисті речі тощо. Незважаючи на такі, начебто, дрібниці, люди ризикують не тільки залишитись без житла, але й втратити власне життя.
Так, 1 січня цього року у селі Чернихівці на Збаражчині через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення внаслідок пожежі загинуло двоє дітей. Повідомлення про подію надійшло до чергової частини близько шостої години ранку. Вогонь охопив приміщення літньої кухні садиби Збаразького району. На момент виникнення пожежі в будівлі перебували двоє неповнолітніх хлопчаків 1993 та 1994 років народження. Вогнеборці приборкали полум’я, проте трагедії відвернути так і не вдалось – внаслідок пожежі підлітки загинули.
З початку цьогорічного опалювального сезону в межах області внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням трапилось вже 6 пожеж, під час гасіння яких бійці підрозділів МНС врятували четверо людей.
Так, вранці 14 листопада бійці пожежно-рятувальної служби поспішили на ліквідацію пожежі в місті Шумськ. Там вогонь охопив кімнату житлового будинку. Вогнеборці врятували власницю будинку, яка перебувала у сусідньому приміщенні, локалізували а згодом і ліквідували пожежу. Як з’ясувалося, господиня ледь не впритул підсунула до печі шафу з домашніми речами, деревина від такого гарячого сусідства й загорілась... На щастя все обійшлось лише матеріальними збитками, сума яких сягає 18 тисяч гривень.
Останній випадок трапився 17 листопада в селі Ридомиль на Кременеччині. Через відсутність у печі протипожежної розділки, в житловому будинку літньої жінки почали тліти конструкції покрівлі. Лише завдяки тому, що пожежа була своєчасно виявлена, вона не завдала серйозних збитків – до приїзду вогнебоорців МНС, стихія знищила 4 метри квадратних покрівлі.
Рятувальники області вкотре закликають краян бути обережними і уважними під час користування пічним опаленням та електрообігрівальними приладами. Суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки, користуйтесь лише справним обладнанням, не залишайте печі без нагляду та не доручайте нагляд за ними дітям.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору