Печінка фарширована
300 г яловичої печінки, одна цибулина, одна морква, столова ложка вершкового масла, 100 г гречаної крупи, одне яйце, склянка м’ясного бульйону, зелень петрушки та кропу, сіль і чорний перець за смаком.
Печінку розрізати уздовж, вирізавши частину м’якоті з середини. Для фаршу зварити в’язку гречану кашу. Додати у фарш пасеровану цибулю та моркву, відварену та подрібнену печінку, сіль, перець, сире яйце.
Наповнити печінку фаршем, закріпивши все шпагатом або міцною ниткою. Акуратно викласти підготовлену печінку у каструлю або глибоку сковорідку, залити бульйоном, тушити до готовності на слабкому вогні під кришкою.
При подачі до столу полити бульйоном і посипати зеленню.
Салат “Насолода”
Відварене куряче філе, 3 зварені яйця, 150 г твердого сиру, 200 г винограду, трохи подрібнених волоських горіхів, майонез.
Подрібнити курятину, половину викласти на блюдо. Злегка змастити майонезом, посипати половиною натертого на крупну тертку сиру. Теж змастити майонезом. Наступний шар – половина подрібнених яєць. Знову майонез. Повторити шари. Верхній, змащений майонезом шар, посипати волоськими горіхами.
Виноград розрізати на половинки і, якщо потрібно, видалити кісточки. Обкласти виноградом салатну гірку, поставити в холодильник на 2-3 години.