Рівне:

Створення та просування сайтів

Кожен третій українець вживає заспокійливе

Україна і світ 27-лис, 2009, 11:279 prov 3 548
Заспокійливі препарати вживає вже практично кожен третій українець. Співвітчизники ковтають без розбору не лише заспокійливі, а й антидепресанти і транквілізатори.

Кожен третій українець вживає заспокійливе


„Новопаситами” та „Персенами” забиті аптечні прилавки, а причини для негативних емоцій і навіть стресів життя підкидає щодня. Не маючи звички перед прийомом медикаментів радитися з лікарями, багато українців лікують себе самостійно.
За інформацією, наданою компанією TNS Україна, серед співвітчизників у віці від 16 до 65 років, що проживають в містах з населенням 50 тис. людей і більше, кількість тих, хто приймає заспокійливі препарати, за останні три роки зросла на цілих 7%.
За словами лікарів, у прийомі подібних препаратів зізнається далеко не кожен, тому можна сміливо стверджувати, що п’є їх вже кожен третій. За даними ж фармацевтів, за останні чотири роки витрати українців на такі препарати злетіли як мінімум на 30% у доларовому еквіваленті.
Як повідомляє фармацевтична маркетингова група Бізнес-Кредит, за десять місяців 2009 року співвітчизники купили снодійних та седативних (заспокійливої дії) препаратів на $ 26,2 млн. За підрахунками “Кореспондента”, до кінця року цифра досягне $ 31,4 млн.
Антидепресантів (засобів для лікування депресії), за десять місяців цього року купили вже на $ 4,8 млн. (прогноз до кінця року - $ 5,8 млн.), транквілізаторів (пом’якшують невротичні прояви), - на $ 4,9 млн. (до кінця року, можливо, куплять вже на $ 5,9 млн.).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору