Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті посадовець оцінив свою «допомогу» у 20 тисяч гривень

Закарпатська область 28-лис, 2009, 12:079 prov 955
Нещодавно працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Закарпатській області довідалися про незаконну діяльність посадовця в одному з районів краю. Слід зауважити, що чогось нового службовець не вигадував. Просто, користуючись своєю посадою, намагався заробити непогані гроші. Правоохоронці негласно спостерігали за діями посадовця, ретельно їх фіксуючи.
Про це Провінційці повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.


А почалося все з того, що свого часу 29-річна жителька райцентру Мар'яна, працюючи в одній з приватних фірм бухгалтером, не втрималась від спокуси і скоїла протиправний вчинок, котрий підпадає під відповідну статтю Кримінального кодексу. За привласнення, розтрату майна, заволодіння ним та за службове підроблення документів стосовно неї було порушено кримінальні справи. Звісно, вчинок жіночки не може мати виправдання - адже злочин є злочином, і за нього потрібно відповідати перед Законом. А підштовхнула Мар'яну до такого кроку життєва ситуація – напередодні вона розлучилася з чоловіком, на утриманні залишилося троє малих діточок. Жінка змушена була крутитися, щоб заробити якусь копійку. Можливо, це й змусило її відважитися на правопорушення. Як кажуть, лихий поплутав. Після завершення слідства справу Мар'яни було передано в районний суд.
Тим часом про цей випадок дізнався Василь Ю., котрий працював керівником одного з відділів райдержадміністрації. Міркуючи, що з цієї історії можна мати неабиякий зиск, посадовець вирішив зустрітися з Мар'яною. Чиновник налякав жінку, мовляв: за подібні діяння їй "світить" серйозний термін ув'язнення. Переляк на її обличчі засвідчив: бажаний ефект досягнуто. І тоді спритник заходився заспокоювати Мар’яну та про всяк випадок обмовився, нібито знає суддю, який може без проблем вирішити з ним це питання. Однак, наголосив керівник, для того, щоб залишитися на волі, треба деяким солідним людям дати відповідну грошову винагороду. Тоді буде все гаразд. Аби бути більш переконливим, благодійник ще раз розповів про жахи, що можуть чекати жінку після суду. Під час чергової розмови молодиця таки «зламалася» і поцікавилася, скільки потрібно грошей, щоб "зам'яти" справу. «20 тисяч гривень», - не задумуючись відповів Василь. Отримавши ствердну відповідь, чиновник призначив час, коли треба було принести хабар.
В обумовлений день в його кабінет зайшла Мар'яна і відрахувала 20 тисяч гривень. Чиновник впевнено пообіцяв молодиці, що все владнає. Та радість керівника тривала недовго. Після візиту жінки в його кабінет завітали працівники УДСБЕЗ. Довелося пояснювати появу такої суми. Службовець виправдовувався, мовляв: тільки позичив гроші. Але версія з позикою потерпіла фіаско, і затриманий зізнався у скоєному злочині.
За цим фактом порушено кримінальну справу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору