Рівне:

Створення та просування сайтів

Вересень на Тернопільщині виявився багатим не тільки на врожай, а й на ласих на руку посадовців

Тернопільська область 24-вер, 2010, 09:009 Lobanovskiy 1 067
Нещодавно оперативники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали за хабар двох службовців державних установ.
Працюючи на керівній посаді управління охорони здоров’я, вимагав тисячу гривень за сприяння у видачі медичної довідки. До посадовця звернувся житель одного з сіл району з проханням допомогти йому пройти медичний огляд та отримати довідку про придатність керування транспортним засобом. Спритний службовець одразу вирішив нагріти руки, тож повідомив, що може допомогти з документом за винагороду у тисячу гривень. При цьому, зазначив, що медична довідка буде готова вже наступного дня без проходження медогляду. Однак забирати медичну довідку чоловік прийшов не сам, а з працівниками міліції. Після передачі готівки хабарника затримали правоохоронці. Стосовно зловмисника порушено кримінальну справу.
Інший державний службовець, обіймаючи посаду у відділу містобудування і архітектури житлово-комунального господарства, теж виявився ласим до поборів.. До чиновника звернувся місцевий підприємець з проханням погодити акт обстеження орендованої ним земельної ділянки. Посадовець заявив, що, як секретар комісії, яка буде проводити дане обстеження, може посприяти в успішному погодженні акту й іншими членами комісії. Допомогу посадовець оцінив у триста доларів. Саме вони мали прискорити видачу необхідних паперів.
Через декілька днів хабарник у службовому кабінеті отримав бажану готівку. Після чого його затримали працівники міліції. Правоохоронці вилучили у затриманого грошові кошти. Наразі проводяться-оперативно-розшукові заходи з метою встановлення інших фактів хабарництва з боку посадовця.



Петро Колісник, Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору