Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині за газ розрахувалися на 60%

Рівненська область 30-лис, 2009, 07:539 Lobanovskiy 1 028
У питанні розрахунків за спожитий газ набагато більше політики, ніж бажання підвищити відсоток проплат за нього. В цьому переконаний голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. За словами керівника області, інформація щодо 30%-го рівня проплати підприємствами комунальної теплоенергетики Рівненщини, оприлюднена напередодні, не відповідає дійсності.

- Насправді ця цифра становить 60,8%. Вона теж не дуже хороша, вона мені не подобається, але тому є свої причини. Зокрема, 28 млн., які були проплачені в поточному році так, як і для інших областей були зараховані в розрахунки минулого року. Населення проплатило в цьому році, отримало послугу в цьому році, підприємство комунальної теплоенергетики спожило газ в цьому році, але їх чомусь зарахували за минулий рік. Це перший чинник. А другий чинник – це те, що непогашена різниця в тарифах для бюджетних установ, для яких по бюджету на 2009 рік була передбачена одна ціна на газ, а потім заднім числом ця ціна на газ була збільшена майже в півтора рази. Ця різниця в тарифах повинна була бути закрита Кабінетом міністрів. До сьогоднішнього дня, на жаль, вона не закрита, і це другий чинник, який також впливає на такий розрив в платежах, - повідомив Віктор Матчук.

Крім того, керівник Рівненщини Віктор Матчук зауважив, що обласна державна адміністрація не є господарюючим суб’єктом і НАК «Нафтогаз» продає газ комунальним підприємствам теплоенергетики, які не знаходяться в сфері управління обласних державних адміністрацій. - Вони належать міським, сільським чи селищним радам, але в жодному випадку не обласним адміністраціям – вони нам не належать, вони нам не підпорядковуються, вони діють за своїми нормами Закону. Якщо у НАК «Нафтогаз» є до них якісь претензії, вони, в принципі, повинні звернутися до Господарського суду, як один господарюючий суб’єкт до іншого господарюючого суб'єкту. Це якби було бажання розібратися і справді підвищити дисципліну платежів! Але так, як мені видається, зараз в цьому всьому набагато більше політики, ніж бажання підвищити відсоток проплат, тому йде мова про звернення до Генеральної прокуратури, і знову згадуються обласні державні адміністрації. Я до цього відношусь дуже спокійно: обласні адміністрації вже були винними за те, що інфляція в державі росте, за те, що курс неправильний, що грип прийшов в Україну, – ми за все винні, і до цього відносимося спокійно. У Рівненській області другий рік поспіль опалювальний сезон було розпочато вчасно, тепло протягом опалювального сезону надходить ритмічно до жителів Рівненської області – так буде і надалі. Все інше – це спроба попіаритися чи ще щось таке. Для мене це не має принципового значення, хоча звернення до Генеральної прокуратури для того, щоб розібратися з тим, яким чином працює НАК «Нафтогаз», яким чином воно здійснює платежі сьогодні мені видається надзвичайно доречним і, можливо, вже навіть потрібно було це зробити набагато раніше, - додав Віктор Матчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору