Рівне:

Створення та просування сайтів

Опалювальний сезон може розпочатися невчасно

Останні новини 05-жов, 2009, 17:229 Lobanovskiy 1 055
Регіони не отримали достатніх бюджетних коштів для забезпечення своєчасного початку опалювального сезону. Про це повідомив під час брифінгу в Секретаріаті Президента голова Рівненської обласної адміністрації Віктор Матчук
Керівник Рівненщини запевнив, що комунальне господарство області технічно готове до початку опалювального сезону, проте перед регіоном постали фінансові проблеми. Зокрема, у повному обсязі не здійснено компенсацію з держаного бюджету різниці у тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, що виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з водопостачання та водовідведення тарифам, які затверджувалися або погоджувалися відповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування.
«З одного боку, регіони мають право на відшкодування цих коштів, з іншого, вони цих коштів не отримали, але не з власної вини», – констатував Віктор Матчук. Він також вказав на таку проблему, як зростання ціни на газ порівняно з тою, що була закладена в обласних бюджетах – з 1900 до 2600 гривень. «До цього часу областям не відкомпенсована ця різниця в тарифі. У результаті ми маємо ситуацію, коли не маємо «живих» грошей для повних розрахунків у IV кварталі за тепло, яке ми можемо спожити. Ми навіть не маємо бюджетних призначень», – сказав Віктор Матчук.
Керівник Рівненщини нагадав про урядові пропозиції підприємствам комунальної теплоенергетики брати запозичення в Ощадбанку під державні гарантії на погашення заборгованостей за газ. Попри підготовлені документи, жодне підприємство не отримало кредитних коштів. Віктор Матчук повідомив, що під час сьогоднішньої селекторної наради з питань початку опалюваного сезону та стану виплат заробітної плати у бюджетній сфері під головуванням Прем’єр-міністра не було дано конкретних відповідей на ці проблемні питання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору