Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині у м. Ківерці відкрито пам’ятник “Жертвам політичних репресій та голодоморів”

Волинська область 30-лис, 2009, 08:099 Lobanovskiy 1 295
У День пам’яті жертв Голодоморів, у м.Ківерці відбулося відкриття пам’ятника "Жертвам політичних репресій та голодоморів".
Вшанував пам’ять загиблих у ті страшні роки і голова облдержадміністрації Микола Романюк. У свій промові він зазначив: "Дуже важко говорити про страшну трагедію, але ми повинні, й завжди будемо про це пам’ятати. Мільйони невинних загиблих нагадують нам про цінність Свободи та Незалежність. Тож нехай цей пам’ятник стоїть тут вічно і нагадує усім нам, нашому молодому поколінню, що таке Голодомор", - продовжив він.
"Про ті страшні часи багато років замовчувалося. Лише завдяки Президенту України Віктору Ющенку, його багаточисленним зверненням до представників інших країн та парламентів, вдалося привернути увагу українського суспільства та світової громадськості до факту Голодомору", - підкреслив Микола Романюк.
"Давайте будемо єдиними, будемо будувати нашу незалежну державу так, щоби трагедії років штучного голодомору ніколи більше не повторилися, - наголосив голова облдержадміністрації. - Сьогодні ми віддаємо шану невинним загиблим, і завжди будемо пам’ятати ті трагічні роки, адже, хто не пам’ятає минулого, той не має майбутнього".
Скорботні заходи у місті розпочалися молебнем у Свято-Покровському соборі. Після чого відбувся хресний хід до пам’ятника "Жертвам політичних репресій та голодоморів" та його освячення.
Нині у Ківерцівському районі проживає 82 свідки, які пережили страшні події 1932-1933 років.

Довідково: Ініціатором встановлення пам’ятника виступила Ківерцівська районна організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів.
Проект розробив архітектор Андрій Козлинець. Монумент виготовлено в кар’єрі Янової Долини на Рівненщині. Будівництво велось за спонсорські кошти.


Про це повідомляє прес-служба голови облдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору