Рівне:

Створення та просування сайтів

Розпочався суд над нацистом

Україна і світ 04-гру, 2009, 13:129 prov 819
У Мюнхені розпочалися слухання у справі колишнього охоронця концтабору Собібор Джона (Івана) Дем’янюка, якого звинувачують у причетності до загибелі 27 тисяч 900 ув’язнених у роки Другої світової війни

Процес триватиме декілька місяців і завершиться в травні 2010 року. За цей час у суді заслухають свідчення 23 свідків у справі Дем’янюка. У процесі братимуть участь близько 40 приватних обвинувачів, здебільшого це родичі людей, убитих у Собіборі.
Незадовго до початку процесу адвокат Дем’янюка мав намір відстрочити початок слухань, посилаючись на похилий вік свого підзахисного. Крім того, юрист збирався переконати суддів у тому, що Дем’янюк уже відбував покарання за свій злочин в ізраїльській в’язниці. Сам 89-річний обвинувачений стверджує, що він не здійснював військових злочинів. За словами Дем’янюка, в період з 1942 по 1945 рік він був військовополоненим в’язнем концтаборів.
Тим не менше, суд вирішив не брати до уваги заяв і приступив до слухань у визначений раніше день. У випадку, якщо Іван Дем’янюк доживе до закінчення нинішнього розгляду, і його визнають винним, термін його ув’язнення у багато разів перевищить вік світової цивілізації і складе 435 000 років ув’язнення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору