Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 13-сер, 2009, 11:559 prov 934
Чавес закликав народ бути готовим до війни з Колумбією
Президент Венесуели Уго Чавес закликав військове командування країни підготуватися до вірогідного протистояння з Колумбією. На його думку, Богота планує збільшити присутність США на своїй території, що загрожує безпеці Венесуели.
Чавес заявив, що “загроза проти нас наростає”, і закликав армію та народ бути готовили до відбиття нападу.
Нагадаємо, що конфлікт між Венесуелою та Колумбією розгорівся через шведську зброю, виявлену в колумбійських бойовиків з лівоекстремістського угрупування FARC. Богота вважає, що реактивні протитанкові гранатомети потрапили до бойовиків з Венесуели.
В даний час Колумбія також веде переговори з США про надання американцям в довготривале користування декілька військових баз на своїй території. Венесуела категорично проти збільшення військової присутності США в регіоні.
Раніше Каракас ввів економічні санкції стосовно Колумбії. За словами Чавеса, він має намір відмовитися від імпорту з Колумбії 10 тисяч автомобілів. Крім того, нафтові родовища Венесуели також будуть закриті для розробки колумбійськими компаніями.

55 людей госпіталізовано через бунт в американській в’язниці
Не менше 250 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості в результаті безладів, що відбулися у в’язниці на півдні штату Каліфорнія неподалік Лос-Анджелеса, — повідомляє AssociatedPress.
55 потерпілих госпіталізовані, стан деяких з них лікарі оцінюють як важкий. Серед персоналу в’язниці поранених немає, — повідомили AP представники адміністрації виправного закладу.
Бунт у в’язниці, розташованій в місті Чіно, почався в ніч з 8 на 9 серпня. У безладах, що продовжувалися близько чотирьох годин, брали участь 1300 ув’язнених. Вони як мінімум одну будівлю, розташовану на території в’язниці.
В результаті інциденту жоден з 80 охоронців не постраждав. Значну частину будівель пошкоджено, включаючи один згорілий блок в’язниці. Раніше повідомлялося, що на території установи було чути постріли. У в’язницю були доставлені додаткові загони поліції, а також пожежники. З’ясовуються причини, які послужили виникненню бунту серед ув’язнених.
Каліфорнійські в’язниці найбільш проблемні в США, вони переповнені, грошей на утримання людей не вистачає. Минулого тижня федеральна влада навіть запропонувала розробити план, за яким третина з 150 тисяч в’язнів повинна достроково вийти на свободу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору