Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 19-бер, 2009, 15:319 prov 1 192
Нью-Йорк може піти під воду
раніше за Лондон
Нью-Йорк може опинитися під водою протягом століття. Через танення льоду Гренландії та Антарктики рівень океану, що омиває мегаполіс, може до 2100 року підвищитися на 51 сантиметр. Сьогодні місто знаходиться в середньому на відмітці п’яти метрів вище за рівень океану, в деяких місцях берегова лінія Манхеттена розташована на позначці 1,5 метра вище за рівень моря.
Згідно з дослідженями вчених штату Флорида, через сто років Нью-Йорк опиниться у більш вразливому становищі, ніж Лондон, Токіо, Сідней, Маямі або Сан-Франциско. До 2100 року різко виросте небезпека руйнувань від штормів і ураганів. Ризик повеней збільшиться також для Вашингтона та Бостона, — пише журнал “Nature Geoscience”.
Відзначимо, що це вже не перший подібний прогноз відносно Нью-Йорка. Раніше оцінка дослідників була навіть більш песимістичною.
У 2006 році американські вчені заявили, що через глобальне потепління до 2100 року рівень світового океану підніметься на шість метрів. Це створить загрозу, відзначали дослідники з США, не тільки для Нью-Йорка, але також для Лондона, Мумбаї та Токіо, для Нідерландів, Бангладеш та Флориди.
У тому ж 2006 році у Великобританії були опубліковані результати довгострокового прогнозу зміни клімату під впливом глобального потепління. Учені, які вивчають його наслідки, припустили, що до 3000 року температура на Землі може підвищитися на 15 градусів за Цельсієм, а рівень моря піднятися більш як на 11 метрів.

КНДР частково відкрила кордон з Південною Кореєю
Влада Північної Кореї погодилася частково відкрити кордон з Південною Кореєю. Як зазначили представники південнокорейського міністерства з питань об’єднання двох Корей, поки незрозуміло, чи дозволять владі КНДР проїзд її жителів на свою територію.
Чотирьом іноземцям і одній мешканці Південної Кореї, яка боялася запізнитися на власне весілля, дозволили повернутися в Південну Корею у суботу. Але ще понад 400 осіб повинні були чекати до понеділка, щоб повернутися додому.
Спільна промислова зона, розташована за декілька кілометрів від кордону, є одним із символів більш тісних економічних зв’язків між двома Кореями, що виникли за останні десять років.
Хоча Північна Корея дозволила південнокорейським працівникам повернутися на Південь, її влада не говорить про те, коли кордон буде відкрито повністю.
У промзоні діють близько 100 південнокорейських компаній, на яких працюють північнокорейські робочі. За словами їх представників, перебої з постачанням і невизначеність згубно позначаються на виробництві.
Північнокорейська влада закрила кордон у п’ятницю без пояснення причин. До цього вона теж закривала кордон, за словами представників Пхеньяна, у відповідь на широкомасштабні військові навчання американських і південнокорейських військовослужбовців, — передає “Кореспондент”.

Чавес спростував заяви про організацію російської бази в Венесуелі
Президент Венесуели Уго Чавес спростував заяви російських військових про те, що Венесуела запропонувала Росії острів для базування стратегічних бомбардувальників.
Чавес уточнив, що його країна в будь-який час готова надати територію для посадки російських літаків, якщо їм це буде необхідно.
“Я говорив президенту РФ Дмитру Медведєву, що російська стратегічна авіація може в будь-який час скористатися територією Венесуели для зупинки, якщо це буде входити в її стратегічні плани”, — цитує президента Венесуели агентство “Associated Press”.
Нагадаємо, 14 березня начальник штабу далекої авіації РФ, генерал-майор Анатолій Жихарев заявив, що президент Венесуели Уго Чавес запропонував використовувати аеродром на венесуельському острові Арчіла для тимчасового базування літаків стратегічної авіації ВПС РФ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору