Рівне:

Створення та просування сайтів

Південна Корея нарахувала у Кім Чен Іра 5000 тонн хімічної зброї

Україна і світ 08-жов, 2009, 10:589 prov 1 184
Південна Корея  нарахувала у Кім Чен Іра 5000 тонн хімічної зброї


Міністерство оборони Південної Кореї нарахувало у КНДР від двох з половиною до п’яти тисяч тонн хімічної зброї та 13 видів вірусів і бактерій, які можна використовувати для створення біологічної зброї, - повідомляє AgenceFrance-Presse. Такі дані містяться в звіті, представленому міністерством південнокорейському парламенту.
За даними оборонного відомства, КНДР має у своєму розпорядженні одні з найбільших у світі запасів хімічної і біологічної зброї. Як сказано в звіті, в арсеналі Північної Кореї є, окрім іншого, гази іприт, зарин, табун, фосген та інші отруйні речовини, а також збудники холери, жовтої лихоманки, віспи, висипного тифу, черевного тифу і дизентерії.
Як відзначає агентство, інформація про те, що у КНДР є хімічна і біологічна зброя - не нова, проте звіт південнокорейського міністерства оборони містить детальну інформацію про арсенал саме біологічної зброї. За даними міжнародної організації International Crisis Group, в КНДР існує спеціальна програма з розробки та впровадження біологічної зброї.
В кінці січня 2009 року відносини КНДР і Південної Кореї різко загострилися, після того, як КНДР в односторонньому порядку розірвала всі раніше досягнуті домовленості з сусідами. У травні КНДР провела ядерні випробування і зробила жорсткішим курс зовнішньої політики, розірвавши перемир’я, укладене за підсумками війни 1950-53 років.
Ці дії в сукупності з ракетними випробуваннями, проведеними в кінці травня, призвели до того, що в червні Рада безпеки ООН зробила суворішими раніше введені санкції проти Північної Кореї.
З серпня у відносинах між КНДР і Південною Кореєю намітилися ознаки нормалізації: Південну Корею відвідала делегація з КНДР, що приїхала попрощатися з померлим екс-президентом Кім Де Чжуном; крім того, свої співчуття у зв’язку з тим, що сталось, Південній Кореї надіслав Кім Чен Ір. Також в серпні КНДР запросила до себе американську делегацію, а на початку жовтня до Північної Кореї з візитом прибув прем’єр-міністр Китаю Вень Цзябао.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору