Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-вер, 2009, 10:419 prov 918
Назарбаєва хочуть зробити довічним президентом Казахстану
Партія парламентської більшості Казахстану Нур Отан запропонувала розглянути можливість закріплення за чинним главою держави Нурсултаном Назарбаєвим статус довічного президента. Про це повідомив перший заступник голови Нур Отан Дархан Калетаєв.
“Ми пропонуємо обговорити із залученням широкого кола експертів можливість прийняття Конституційного закону “Про лідера нації”, в якому слід позначити всі моменти і параметри щодо статусу глави держави.
Зокрема, там можна прописати і норми про довічність його президентства”, — сказав депутат.
Він також зазначив, що “на сьогодні Нурсултан не просто президент, який виконує свої функції згідно з Конституцією, — він вже давно вийшов з цих рамок. Глава нашої держави — це визнаний лідер країни, що користується загальною підтримкою народу Казахстану”.
За конституцією Казахстану, перший президент має право балотуватися на посаду глави держави необмежену кількість разів. Термін президентських повноважень у Казахстані — п’ять років, чергові президентські вибори повинні відбутися в республіці у 2012 році.

КНДР пригрозила провести третє ядерне випробування
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ір пригрозив провести третє ядерне випробування, якщо США і міжнародне співтовариство активізують санкції проти КНДР.
Про це повідомляють південнокорейські ЗМІ із посиланням на неурядову організацію “Відкритого радіо для Північної Кореї”.
Зокрема, керівник КНДР закликав місцевих партійних і військових лідерів “бути повними рішучості провести третє і більш потужне ядерне випробування, якщо замість налагодження діалогу з Північчю США вдадуться до посилення санкцій”.
Водночас Кім Чен Ір підкреслив можливість відновлення шестисторонніх переговорів щодо ядерної проблеми КНДР за умови початку прямого діалогу між Пхеньяном і Вашингтоном.
Нагадаємо, перше підземне випробування ядерного пристрою КНДР провела 9 жовтня 2006 року. Після цього Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що обмежує поставки Пхеньяну продукції та технологій, які можуть використовуватися у військових цілях, зокрема, для збагачення урану. Північна Корея зі свого боку обіцяла відмовитися від ядерних озброєнь, як тільки перестане відчувати загрозу з боку США.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору