Рівне:

Створення та просування сайтів

Північна Корея погрожує Південній неминучою війною

Україна і світ 05-лют, 2009, 16:119 prov 965
На тлі зростаючої напруги на Корейському півострові КНДР знов пригрозила Південній Кореї “неминучою” війною. З войовничими заявами Пхеньян виступив через два дні після того, як відмовився від всіх домовленостей з Сеулом у військовій сфері.
“Політика конфронтації”, що проводиться південнокорейським урядом, є “джерелом збройних конфліктів і війни”, — попередила в недільному коментарі газета Трудової партії Кореї “Нодон синмун”. Як стверджує Пхеньян, південнокорейське керівництво вже готується до війни. Сеул відкидає подібні звинувачення.
Нагадаємо, в п’ятницю КНДР заявила, що більше не визнає спірний морський кордон з Республікою Корея в Жовтому морі. Це, на думку деяких спостерігачів, загрожує новими збройними сутичками у вказаному районі: у 1999 і 2002 року там вже відбувалися бої.
Відносини між двома Кореями в черговий раз зіпсувалися близько року тому, після приходу до влади на Півдні президента Лі Мен Бака, консервативного політика, який обіцяв зайняти жорсткішу позицію по відношенню до сусідньої комуністичної держави.
Лі Мен Бак поспішив заспокоїти громадськість, нагадавши, що в заявах Північної Кореї немає нічого незвичайного. Справді, в жовтні минулого року Пхеньян вже погрожував “маріонетковому режиму” превентивним ударом, який перетворить Південну Корею “на руїни”. У листопаді КНДР повідомила, що закриває сухопутний кордон з РК.
Як повідомляють джерела в міністерстві оборони Південної Кореї, поки що ніяких незвичайних пересувань північнокорейських сил помічено не було. Лі Мен Бак пообіцяв чекати, поки Пхеньян знов не буде готовий до переговорів.
Формально Північна і Південна Корея залишаються у стані війни, оскільки в 1953 році, коли на півострові закінчилися бойові дії, між комуністичним Пхеньяном і республіканським Сеулом було підписано лише перемир’я. Мирний договір не укладений до цих пір, і по обидва боки укріпленого кордону розміщені десятки тисяч солдатів, готових у будь-який момент відновити бойові дії, — повідомляє NEWSru.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору