Рівне:

Створення та просування сайтів

КНДР здійснить ракетний удар по США у середині червня?

Україна і світ 04-чер, 2009, 15:089 prov 1 646
КНДР здійснить ракетний удар по США у середині червня?

Північна Корея готується до випробувань ракети дальнього радіусу дії, — передає “Agence France-presse” з посиланням на південнокорейські ЗМІ.
Як повідомила газета “Joongang Ilbo” з посиланням на джерела в розвідці Південної Кореї, до ранку понеділка балістичну ракету доставляли на стартовий майданчик, звідки, ймовірно, найближчим часом проведуть її запуск.
Крім того, Пхеньян закрив для суден води біля західного узбережжя до кінця липня.
Не виключено, що запуск ракети може відбутися в середині червня, коли у Вашингтоні намічене проведення зустрічі президентів США і Південної Кореї.
Яку саме ракету вивели на стартовий майданчик, не повідомляється. За деякою інформацією, мова може йти про модифіковану версію ракети “Тхепходонг-2”, про можливість запуску якої повідомляло південнокорейське новинне агентство “Yonhap”.
Відзначимо, що влада Північної Кореї вже неодноразово проводила випробування ракет “Тхепходонг-2”. Останній запуск такої ракети здійснили у квітні 2009 року.
25 травня 2009 року КНДР провела ядерні випробування на підземному полігоні недалеко від міста Кильчжу, а також запустила декілька ракет малої дальності, чим викликала різку критику з боку світової спільноти. Рада безпеки ООН на екстреному засіданні, що відбулося 25 травня в Нью-Йорку, різко засудила ядерні випробування КНДР і оголосила про підготовку резолюції на підставі дій Пхеньяну.
Як повідомлялось, 27 травня Північна Корея оголосила, що більше не вважає себе зв’язаною перемир’ям 1953 року, яке поклало край Корейській війні, і “у разі потреби” дасть відсіч Південній Кореї та її союзникам.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору