Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 28-травня, 2009, 11:589 prov 1 629
Сейсмологи США, Південної Кореї та Японії підтвердили землетрус у КНДР

Коротко


Сейсмологи США, Південної Кореї і Японії повідомили, що на північному сході КНДР, де в 2006 році було проведено перше ядерне випробування, стався землетрус, що може бути підтвердженням чергового ядерного випробування.
За даними Геологічної служби США, землетрус магнітудою 4,7 було зареєстровано у північно-східній частині КНДР о 03:54. Епіцентр підземних поштовхів знаходився на глибині десяти кілометрів і на відстані 70 кілометрів на північний захід від міста Кімчхек, — передає агентство “Reuters”.
Японське метеорологічне агентство також підтверджує, що воно зафіксувало сейсмічну активність у понеділок вранці. “Ми перевіряємо, чи була вона причиною ядерного випробування”, — сказав представник агентства в Токіо.
У Сеулі, у свою чергу, Корейський інститут геологічних наук та мінеральних ресурсів повідомив про поштовхи магнітудою 4,5 у місті Кільччу північнокорейської провінції Хамген-Пукто.
Нагадаємо, Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК) повідомило, що КНДР “в якості заходів для всебічного зміцнення сил ядерного стримування республіки” провела в понеділок, 25 травня, вранці успішне ядерне випробування.

Продукти з ГМО повинні мати маркування з 1 липня
Харчові продукти з вмістом генетично-модифікованих організмів (ГМО) або виготовлені з використанням ГМО підлягають обов’язковому маркуванню з 1 липня 2009 року.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 468, оприлюдненою на сайті Верховної Ради в п’ятницю, продукт слід маркувати, якщо вміст ГМО у самому продукті або сировина для нього перевищує 0,1%.
У разі відсутності ГМО у продукті або якщо його вміст менший, ніж вказано, може бути використане маркування “без ГМО”, однак така інформація підлягає перевірці Держспоживстандартом.
Згідно з постановою, харчові продукти з вмістом ГМО або виготовлені з їх використанням та введені в обіг в Україні без відміток підлягають вилученню з обігу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору