Рівне:

Створення та просування сайтів

Новий рік у Японії почався з потужного землетрусу

Україна і світ 01-січ, 2012, 14:599 prov 888
На сході Японії стався землетрус магнітудою 7 балів, потужні підземні поштовхи силою до 4 балів за японською шкалою вимірювання стрясли столицю країни Токіо, передає РІА «Новости» з посиланням на місцеві ЗМІ.
Підземні поштовхи силою близько 4 балів прокотилися по всьому східному побережжю головного японського острова Хонсю. За даними національного Метеорологічного агентства Японії, найбільш сильні афтершоки відчувалися в префектурах Токіо, Міягі, Фукусіма, Ібаракі, Тотігі, Гунма, Тіба і Канагава.
Попередження про загрозу виникнення цунамі поки що оголошено не було. Про руйнування, жертви постраждалих не повідомляється.
Землетрус магнітудою не нижче 6,0 вважається сильним і може привести до значних руйнувань інфраструктури і жертв.
Інформації про зміну ситуації на аварійній АЕС "Фукусіма-1" на північному сході Японії після землетрусу поки що не надходило, повідомляє японське агентство Кіодо.
У березні 2011 року в Японії стався землетрус магнітудою 9 балів і слідом за ним руйнівне цунамі, висота якого місцями перевищувала 30 метрів. Внаслідок стихійного лиха загиблими і зниклими безвісти вважаються понад 19 тисяч чоловік, причому близько 93% загиблих стали жертвами цунамі. Гігантська хвиля також стала причиною аварії на АЕС "Фукусіма-1", з наслідками якої Японії належить справлятися протягом найближчих 30 років.
УНІАН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору