Рівне:

Створення та просування сайтів

У Японії – землетрус силою 6,9 бала

Україна і світ 18-сер, 2005, 16:499 prov 1 025
Потужний землетрус силою 6,9 бала за шкалою Ріхтера стався у вівторок на північному сході головного японського острова Хонсю.
Підземний поштовх стався об 11.46 за місцевим часом (05.46 за Києвом). Епіцентр землетрусу знаходився під дном океану біля узбережжя Міягі на глибині 20 км.
Після землетрусу було оголошено про можливість цунамі, хвилі якого заввишки до 50 сантиметрів досягли тихоокеанського узбережжя в районі префектури Міягі. Влада закликала населення не наближатися до берега.
Повідомляється про десятки постраждалих у результаті землетрусу. Так, у місті Сендай на людей, які купалися, обвалився дах басейну. За деякими повідомленнями, поранено до 80 чоловік. У місті також зупинився рух потягів метро.
Автоматично відключилися три атомні реактори АЕС Оннагава в префектурі Міягі, а також експериментальний реактор розташованого там наукового інституту.
Поштовх сильно відчувався і в Токіо. У місті відбулися автоматичні відключення електроенергії і газу, зупинилися ліфти у висотних будинках. Були тимчасово закриті обидва столичні аеропорти – Наріта і Ханеда.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору