Рівне:

Створення та просування сайтів

Невський експрес підірвали моджахеди

Україна і світ 04-гру, 2009, 13:159 prov 942
Відповідальність за підрив поїзда “Невський експрес”, що відбувся 27 листопада, взяло на себе командування кавказьких моджахедів. Відповідну заяву було опубліковано 2 грудня на сайті Кавказ-центр.

Невський експрес підірвали моджахеди


У листі йдеться про те, що експрес було підірвано “спеціальною диверсійною групою”.
“Ми заявляємо, що цю операцію підготовлено і проведено в рамках запланованих ще на початку цього року і успішно проведених диверсій на низці стратегічно важливих об’єктах Русні, на виконання наказу аміра Імарату Кавказ Доки Умарова”, - також сказано в опублікованому Кавказ-центром листі.
Нагадаємо, “Невський експрес” (поїзд номер 166), який прямував з Москви до Санкт-Петербурга, зазнав аварії о ­20:34 (за Києвом) 27 листопада приблизно в 25 кілометрах від міста Бологоє. У результаті спрацьовування вибухового пристрою, закладеного на колії поїзда, з рейок зійшли три останні вагони. Жертвами теракту стали 26 людей, ще 90 людей постраждали.
28 листопада на місці катастрофи поїзда прогримів другий вибух. Бомбу, за даними слідства, було приведено в дію за допомогою мобільного телефону. У результаті, як стало відомо у вівторок, 1 грудня, постраждав глава Слідчого комітету при прокуратурі Олександр Бастрикін.
Раніше стало відомо, що за підозрою в причетності до вибуху слідство розшукує кількох людей, в тому числі чотирьох кавказців. Крім того, лунали припущення, що до теракту може бути причетний “російський ваххабіт Павло Косолапов - колишній військовослужбовець, який став на бік бойовиків.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору