Рівне:

Створення та просування сайтів

Школи Рівненщини отримали 16 автобусів

Рівненська область 08-гру, 2009, 11:089 Lobanovskiy 929
Для забезпечення потреб розвитку загальної середньої освіти в Україні Світовий банк реалізує в нашій державі проект «Рівний доступ до якісної освіти». В рамках реалізації даного Проекту 8 грудня 2009 року у Рівному відбулася урочиста передача вісьмом районам Рівненщини 16 шкільних автобусів.
Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук подякував керівництву освітньої галузі краю за те, що, доклавши максимум зусиль, області вдалося стати учасником проекту Світового банку та досягти високого результату – забезпечення освітніх закладів Рівненщини шкільними автобусами.
За словами начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Івана Вєтрова, для забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного перевезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників в області необхідно придбати 114 шкільних автобусів, адже підвезення до навчальних закладів потребують 13,743 тис. учнів та 2,295 тис. вчителів. – Сьогодні ми вдячні координаторам проекту «Рівний доступ до якісної освіти в Україні» за надану можливість участі у ньому. Це результат напруженої праці і обласного управління освіти, і відділів освіти у районах Рівненської області. Фінансова підтримка Світового банку та участь Рівненщини у даному Проекті дали можливість значною мірою забезпечити потребу краю у шкільних автобусах, тим більше, що упродовж поточного року за рахунок коштів Державного бюджету Рівненська область не отримала жодного шкільного автобусу, - наголосив Іван Вєтров.
Проект реалізується в пілотних районах шести областей України - Рівненській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Чернігівській та Херсонській: у районах визначалась одна або ж кілька опорних шкіл з сучасними кабінетами та обладнанням, до яких шкільними автобусами підвозитимуться діти з тих населених пунктів, де немає навчальних закладів. Серед учасників Проекту і Сарненський район Рівненської області, де вже від сьогодні курсуватимуть 7 новеньких шкільних автобусів, а для дітей з особливими потребами Сарненський район отримав спеціалізований автобус.
Окрім Сарненського району, по 2 шкільних автобуси передано загальноосвітнім закладам Володимирецького та Зарічненського районів, а також по 1 автобусу школам Дубровицького, Дубенського, Здолбунівського, Рівненського та Рокитнівського районів області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору