Рівне:

Створення та просування сайтів

У Чернівцях підвищать безпеку дорожнього руху

Чернівецька область 09-гру, 2009, 08:419 Lobanovskiy 1 062
Для підвищення безпеки дорожнього руху у Чернівцях при формуванні міського бюджету на 2010 рік буде передбачено кошти на встановлення нового світлофорного об’єкту на розі вулиць Фастівської та Руської, влаштування стаціонарного комплексу відеоспостереження за дорожнім рухом на вул. Галицький шлях в районі дріжджзаводу та Центральній площі в районі сходження магістральних вулиць Головної та Руської, а також облаштування заїзних «кишень» для зупинок громадського транспорту на вулицях Головній та Хотинській. Таке рішення прийняла сесія міської ради.
Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Депутати також доручили департаменту ЖКГ спільно з управлінням ДАІ УМВС у Чернівецькій області на зимовий період організувати односторонній рух транспорту по вул.28 Червня в напрямку вул. Б.Хмельницького, з 15 квітня наступного року відкрити ділянку дороги від Турецького мосту до вул. П.Сагайдачного (рух на цій ділянці перекриватиметься на час проведення масових заходів), а до 1 березня вивчити питання щодо організації руху транспорту в районі вулиць Т.Шевченка – О.Поповича – О.Богомольця – Червоноармійської та встановлення елементів примусового зниження швидкості на вул. Ю.Гагаріна в районі залізничного вокзалу.
До 1 січня управлінню ДАІ УМВС у Чернівецькій області рекомендовано вирішити питання щодо заборони стоянки таксі на проїжджій частині транспортного кільця на вул. Галицький шлях та забезпечити постійний контроль за дотриманням водіями вимог дорожніх знаків щодо парковки транспортних засобів в центральній частині міста та на вул. Галицький шлях.
Довідково. Відповідно до Плану заходів щодо покращання у Чернівцях стану організації руху транспорту і його паркування розроблено проектні пропозиції з організації дорожнього руху на вулицях «малого кільця» з дислокацією дорожніх знаків і розмітки, схеми міських автобусних маршрутів з розвантаженням центру міста, організації місць стоянок автотранспорту після введення такого кільця, маршрутне орієнтування , а також пропозиції щодо зміни організації дорожнього руху на ділянках підвищеної аварійності. На виконання цих проектних пропозицій у цьому році запроваджено односторонній рух транспорту по вул. Л.Українки, оновлено та встановлено додаткові дорожні знаки щодо заборони руху вантажного транспорту в центральній частині міста, завершено реконструкцію частини вулиць «малого кільця» (Сагайдачного, Л.Українки, 29 Березня, Пумнула), а також виготовлено проект на реконструкцію вул. Б.Хмельницького, продовження просп. Незалежності до вул. Сторожинецької, а також на реконструкцію перехресть вулиць Головної-Садової, Головної-Герцена з будівництвом односмугових правоповоротніх з’їздів, проведено поточний ремонт вулиць « великого кільця». Загалом, у 2007-2009 роках на ремонт та утримання міських доріг витрачено 120,2 млн.грн, встановлено 2229 аншлагів та 148 знаків маршрутного орієнтування водіїв вантажних та транзитних автомобілів з дублюванням назв латинськими літерами, на 14 вулицях, в місцях концентрації ДТП, облаштовано елементи примусового зниження швидкості, обладнано 35 платних парковок, проведено реконструкцію 23 із 64 світлофорних об’єктів, а також монтаж обладнання для нового диспетчеського пункту з керування дорожнім рухом в автоматичному режимі. На реконструкцію світлофорного господарства з міського бюджету витрачено 2,5 млн. грн. Для підтримки в справному стані технічних засобів регулювання дорожнім рухом з міського бюджету в цьому році виділено 600 тисяч гривень та 400 тис. грн. – на розмітку. За ці кошти встановлено 177 нових дорожніх знаків, відремонтовано 8 світлофорних об’єктів, влаштовано 140 метрів пішохідної огорожі та нанесено 123,5 км дорожньої розмітки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору